• Plantix
  • 21.02.2017. 18:30

Plantix aplikacija - "lekar za biljke"

Aplikacija za pametne telefone pod imenom Plantix može automatski da detektuje više od 60 biljnih bolesti. Sisitem postavlja individualnu dijagnozu i bira nekoliko mogućih rešenja.

Foto: general_shadi / Twitter
  • 5.754
  • 801
  • 0

Aplikacija za pametne telefone pod imenom Plantix može automatski da detektuje više od 60 biljnih bolesti. Može da se prilagodi i određenom regionu, kako bi se definisale najverovatnije bolesti koje su specifične za to geografsko područje.

Uz pomoć Plantixa, poljoprivrednici mogu da testirati useve na bolesti, štetočine i nedostatak nutrijenata. Rezultat je "instantan" i obično dolazi neposredno nakon slanja fotografije useva. Sisitem postavlja individualnu dijagnozu i bira nekoliko mogućih rešenja za borbu protiv bolesti. Može da se koristi i oflajn.

Plantix daje dijagnozu, ali i rešenja

Plantix nudi informaciju o konvencionalnim, kao i alternativnim metodama tretiranja useva i pomaže u sprečavanju sličnih problema u budućnosti.

Svaka fotografija bolesti koja se nađe na aplikaciji pomaže poljoprivrednicima širom sveta, pošto je dijagnoza bolesti zasnovana na fotografijama korisnika i širi se svakom novom informacijom.

Foto: general_shadi / Twitter


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

E, na žalost, ovo NIJE #mojepovrće Tuđa paprika. Tuđa žena. Tuđi prinos i ponos. Snimljeno u Ruskom Krsturu. Šalu na stranu, ja sam preponosan ponudom kod kuće. ;-)