Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar sa predstavnicima Svetske banke
  • 25.08.2016. 17:30

Podrška ulaganjima u prerađivačke kapacitete

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa predstavnicima Svetske banke. Na sastanku je između ostalog dogovoreno i pokretanje novih projekata u cilju poboljšanja podrške poljoprivrednicima.

  • 138
  • 6
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović sastao se danas (25. avgusta), sa predstavnicima Svetske banke koje je predvodio šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji, Toni Verheijen. Kako piše u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, na sastanku je predloženo da se preostala sredstva koja su bila namenjena za sanaciju štete od poplava iz 2014. godine iskoriste za preventivne mere u slučaju novih elementarnih nepogoda.

Promena strukture budžeta prioritet ministarstva

Ministar Nedimović je istakao da je prioritet ministarstva u narednom periodu i promena strukture budžeta, kako bi se uz najviše standarde izradile nove mere za podršku investicijama već od 2017. godine, a koje stvaraju dodatnu vrednost poljoprivrednim proizvodima.

Takođe, na sastanku sa predstavnicima Svetske banke je dogovoreno i da se sa Ministarstvom finansija izrade modeli dodatne zaštite od drugih elementarnih nepogoda, kako prirodnih, tako i biljnih i životinjskih bolesti koje mogu da pričine značajnu ekonomsku štetu.

Uvođenje elektronske uprave u zgradu Uprave za agrarna plaćanja

Poseban akcenat stavljen je i na uvođenje elektronske uprave u zgradu Uprave za agrarna plaćanja, koji bi omogućili jednostavnu komunikaciju poljoprivrednih proizvođača sa ministarstvom, ali i bržu obradu zahteva poljoprivrednika i isplate sredstava podsticaja.

Ministar Branislav Nedimović i Šef Kancelarije Svetske banke Toni Verheijen su izrazili zadovoljstvo zbog uspešne saradnje dve institucije i dogovorili pokretanje novih projekata u cilju poboljšanja podrške poljoprivrednicima.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.