Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odvodnjavanje
  • 31.05.2024. 16:00

Poljoprivrednici će povratiti novac za odvodnjavanje potvrdom, šta je sa kamatom?

Glavno pitanje onih, koji nisu stvari prepuštali slučaju ni dogovorima jeste kako povratiti uplaćeni novac?

Foto: AK grafika
  • 12.354
  • 648
  • 0

JVP "Vode Vojvodine" uskoro će izdati rešenja svim obveznicima za 2023. i 2024. godinu, a Zakon će u potpunosti biti ispoštovan, uverili su redakciju Agrokluba predstavnici ove institucije nakon nedoumica poljoprivrednika da li će povratiti svoj novac.

"Rešenjima za 2023. godinu svim obveznicima koji su Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara izuzeti od plaćanja naknade za odvodnjavanje umanjiće se dva kvartala, a obveznicima koji su na vreme izmirili svoje obaveze kamate se neće obračunavati", istakli su.

Oko ovog dela posebno je zabrinut poljoprivrednik iz Subotice Marinko Kujundžić koji je uredno plaćao dugovanja osim za treći i četvrti kvartal.

Kamata koja raste (foto: M. Kujundžić)

"Od tada mi se računa kamata koja svakog dana raste", rekao je Kujundžić i dodao je da će nas obavestiti, ukoliko ista ne bude otpisana.

Glavno pitanje onih, koji nisu stvari prepuštali slučaju ni dogovorima jeste kako povratiti uplaćeni novac.

Poljoprivrednicima nije vraćeno pola uplaćenog novca za odvodnjavanje - "Vode Vojvodine" se ne oglašavaju

"Posle dostavljanja rešenja, svim obveznicima naknade koji su u 2023. godini platili više nego što su obavezni, a ukoliko nemaju dospelih dugovanja iz prethodnog perioda, na njihov pisani zahtev izdaće se potvrda o više uplaćenim sredstvima. Sa tom potvrdom obveznik se obraća Poreskoj upravi prema sedištu/prebivalištu uplatioca koja isplaćuje višak uplaćenog novca", pojasnili su iz "Vode Vojvodine" i dodali da rešenjima za 2024. godinu, svi obveznici koji spadaju u kategorije predviđene članom 85. Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, će se utvrditi da su u celosti oslobođeni plaćanja naknade.

Naslovna fotografija: Julijana Kuzmić/vodevojvodine.com


Tagovi

Kamata Naknada za odvodnjavanje Marinko Kujundžić Vode Vojvodine Otpis duga Otpis kamate


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...