Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivrednici
  • 10.04.2020. 10:00

Poljoprivrednici za vikend mogu na njive, ali uz uslov?

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović saopštio je da je Vlada odlučila da poljoprivrednicima dozvoli da tokom vikenda rade na njivama i da ih niko neće dirati ako su na traktoru.

Foto: Julijana El Omari
  • 52.805
  • 2.636
  • 0

Mnogi poljoprivrednci, a u prvom redu ratari koji treba da završe prolećnu setvu, negodovali su zbog produženog policijskog časa, ali i zbog poteškoća u podnošenju elektronskog zahteva za dozvolu kretanja.

Kako do dozvole za kretanje tokom policijskog časa? Evo informacija

Do sada je odobreno preko 22.000 zahteva za poljoprivrednih proizvođača radi obavljanja neophodnih poslova iz oblasti rastarstva, voćarstva, povrtarstva, stočarstva i pčelarstva, za vreme policijskog časa, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, prenosi RTV.

Od ukupnog broja do sada odobrenih zahteva, oko 17.200 zahteva odnosilo se na agromere, a nešto preko 5.100 zahteva za stočarstvo i pčelarstvo. Kada je reč o posećenosti, od početka rada do sada obe platforme - za agro mere i stočarsku proizvodnju otvorene su više od 5,5 miliiona puta.

Poljoprivrednici mogu na njive?

Međutim, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović saopštio je da je Vlada odlučila da poljoprivrednicima dozvoli da tokom vikenda rade na njivama i da ih niko neće dirati ako su na traktoru, piše FoNet, a prenosi Danas.

Takođe, najavljen je ponovni izvoz jestivog ulja i kvasca iz Srbije.

Program mera pomoći agraru: krediti i podrška za mlekare i povrtare

Kako smo ranije pisali, očekuje se usvajanje mera za pomoći agraru.

"To će biti subvencionisani krediti koji će ići u većem obimu. S druge strane imaćemo sektorsku podršku, pre svega mislim na male mlekare, na one koji su bili povezani sa zelenim pijacama, najčešće su to rani povrtari", napomenuo je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.


Tagovi

Branislav Nedimović Zahtev za odobrenje kretanja Poljoprivrednici Na njivi Na traktoru Izvoz kvasca


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić