Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • mladi poljoprivrednici
  • 05.01.2020. 14:00

Poljoprivrednik Nenad Petrović - Deda Mraz modernog doba

Dvadesetdovogodišnji poljoprivrednik iz sela Porodina u okolini Aleksinca drugu godinu za redom donosi radost deci u Srbiji u vreme novogodišnjih praznika.

Foto: Facebook/Nenad Kajzer Petrović
  • 243
  • 10
  • 0

Uz pomoć profila na društvenoj mreži Instagram, Nenad Petrović, u poslednje dve godine uspeva da prikupi sredstva potrebna za novogodišnje paketiće namenjene deci u našoj zemlji. Nenad je Deda Mraz modernog doba.

"Nemam bradu i irvase, nemam odelo Deda Mraza, ali može da se kaže tako, što da ne. Svako doba ima nekog svog Deda Mraza, ko zna kako će za 30 godina on da izgleda", zaključuje Petrović.

Popularnost koristi da čini dobro delo

On na Instagramu ima više od 90.000 pratilaca i svoju popularnost trudi se da iskoristi na najbolji način, da učini nešto plemenito i humano i pre svega, da usreći one najmlađe.

"Meni je lep osećaj kad ja, kao neko ko je niko i ništa, uspem da pomognem nekom i to je ono što mi stvarno mnogo znači i to njihovo iskreno hvala i taj njihov zagrljaj, ne može nijedna suma novca da plati", navodi on.

Na ovoj društvenoj mreži postao je poznat i zbog svojih šala. Šale koje snima i objavljuje ovde, kako kaže, smišlja u hodu. Među jutjuberima, vlogerima, Instagram zvezdama, retkost je videti poljoprivrednika. Međutim, Nenad je, kako kaže, dokaz da je i to moguće.

"Sklop poljoprivrede i poljoprivrednika koji čuva stoku nikako ne ulazi u isti kontekst sa onim ko je zvezda na instagramu i nekim ko snima za instagram ili youtube. Malo je to nespojivo, ali eto ja sam dokaz da može", poručuje Nenad.

Selo ne bi menjao za život u gradu

Ovaj mladi poljoprivrednik od malena je u poljoprivredi. Na svom imanju čuva koze, svinje, pravi sir, skuplja seno, seče drva, žanje. Obavlja sve poslove koje zahteva život na selu.

"Od malena volim koze. Moji su čuvali dok je prababa bila živa i valjda smo od nje to i nasledili. Ona je pravila mnogo lep kozji sir. Ja i dan danas više volim kozji sir i mleko nego kravlje", objašnjava ovaj mladi poljoprivrednik.

Koze su mu najdraže, ali uživa i u svinjarstvu, a nedavno njegove svinje imaju i prinove. Iako ima samo 22 godine, uspeva odlično da se snađe na selu. Zna kako je živeti i u gradu, ali ipak više voli selo. Kako kaže, ovde ima miran život i bez stresa. Kaže da je poljoprivreda teža od života u gradu, kako ističe, više je muke na selu ali, dodaje, ne bi se menjao sa gradskim vršnjacima.

"Ko od njih zna kako se pravi sir i da li treba da ide da bere kukuruz ili da skuplja seno, realno gledano? Mnogo mi je lepši život, mnogo manje stresa i mnogo je mirnije ovde. Ja odem u Niš ili u Beograd, a tamo svi negde žure. Meni je ovde mnogo lepše", zaključuje on.

Nenad je na instagramu samo Kajzer, u selu Nenad Petrović, za praznike je Deda Mraz, poljoprivrednik, mladić koji zna šta su prave vrednosti, piše Prva TV.


Izvori

Prva TV


Tagovi

Mladi poljoprivrednici Nenad Petrović Deda Mraz modernog doba


Autorka

Andrijana Glišić

Više [+]

Strast prema saznavanju odvela ju je u novinarstvo, ljubav prema novim tehnologijama u digitalne medije, a u agrarne nauke ušla je sasvim spontano. Smatra da je poljoprivreda u korenima svakog čoveka na planeti.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃