Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Anketa
  • 22.05.2023. 11:15

Posetilac sajma već 59 godina, a došao da pobegne od žene

Došao sam da pobegnem od žene, rekao nam je Arpad iz Bačke Topole koji je redovan posetilac sajma od svoje 12. godine.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 582
  • 256
  • 0

Trećeg dana 90. Međunarodnog sajma poljoprivrede bilo je samo više posetilaca nego dan pre. Najveću pažnju definitivo je privukla izložena mehanizacija, ali i izložba stoke najmlađima. Stariji su pažljivo "merkali" ponudu, a Agroklub je imao prilike da naiđe na Buranju Arpada iz Bačke Topole koji već 59 godina obilazi ovaj događaj.

"Došao sam da pobegnem od žene!", otkrio nam je Arpad razlog dolaska na ovaj jubilarni. Naš sagovornik koji inače ima 71 godinu već je duboko zagazio u penziju i poljoprivrednom kojom se nekad bavio, sad je ostavio po strani.

A žene iz Bačke Topole koje šetaju u društvu svoje dece ili drugarica ostale su tajanstvene za naš diktafon.

Mehanizacija svake godine izazove najveće interesovanje posetilaca

"Ja sam već treći ili četvrti put na Sajmu poljoprivrede, i vidim da je puno izlagača traktora. Ponuda je ogromna, ali su i cene velike. Za nekoga koji to radi je neisplativo", malo je bio pesimističan stav Saše iz Kule koji je u agronomskoj struci, a u okviru svog imanja se bavi i poljoprivredom.

S druge strane, Dušan iz Starih Banovaca sa više entuzijazma već desetak godina redovno dolazi na ovu poljoprivrednu manifestaciju.

"Imam nekih voćaka, pa dolazim da vidim mašine za skupljanje plodova - šljiva, ali i sušare", kaže Dušan koji se kao penzioner bavi voćarstvom iz hobija. Rod ove godine procenjuje kao dobar - za sad.

Dušana najviše interesuje oprema i mehanizacija za voćarstvo

Jubilarni 90. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu biće otvoren do petka 26. maja. Porodičan dan je sreda, 24., a pojedinačne ulaznice su 700 dinara. Cena kolektivnih je 500, dok su za đake i studente, penzionere i decu od sedam do 14 godina, one 350 dinara. 


Tagovi

Anketa Vox populi Sajam poljoprivrede Vek Novosadskog sajma Beg od žene Mehanizacija Oprema za voćarstvo Traktori


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner