Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KITE kombajni
  • 21.05.2024. 14:00

Potpuno automatizovani univerzalni kombajni koji sami sebe podešavaju?

Potpuno su automatizovani, dakle sva podešavanja se rade iz kabine. Opremljeni su najnovijom tehnologijom, od monitora generacije G5 - ekran na dodir, John Deere sistemom za navigaciju, kamera za istovar i kontrolu samog rada kombajna.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 132
  • 23
  • 0

Vreme se menja, a klasanje žita je nastupilo mnogo ranije ove godine od očekivanog, te je sad pravo vreme da se razmišlja o izboru kombajna. Kompanija "KITE d.o.o" je na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede predstavila dva John Deere modela sa hederima koji mogu biti prilagodljivi za sve žitarce i uljarice. 

"Serija S700 kombajna su klasični rotoraši, dakle imaju samo jedan rotor od početka do kraja i on je podeljen u tri segmenta. Ovde je izložen S770i (naslovnica) koji je najmanji kombajn iako ima 450 KS, dok drugi izloženi S790 ima 625 KS. To su dva modela koja su sve više zastupljenija na našem tržištu", predstavio je za Argoklub menadžer prodaje u pomenutoj kompaniji Boris Budurin i dodao da su to univerzalni žitni kombajni.

Budurin pored Geringofog hedera

"Ovi kombajni, pošto su nastali u Americi, specijalizovani su za soju i kukuruz, ali rade i pšenicu i uljanu repicu i suncokret."

"Sam sebe podešava"

Potpuno su automatizovani, dakle sva podešavanja se rade iz kabine. Opremljeni su najnovijom tehnologijom, od monitora generacije G5 - ekran na dodir, John Deere sistemom za navigaciju, kamera za istovar i kontrolu samog rada kombajna.

John Deere predstavio novi S7 kombajn i tri modela 9RX traktora

"Na osnovu kamera koje ima, automatski radi ispravku. Ako radi prljavo, ako ima puno povratne mase, sam sebe podešava", kaže naš sagovornik.

Ova mašina, kako dodaje Budurin je izuzetno velikih kapaciteta i na primer, za osam sati rada može da uradi preko 35 ha soje.

X i F serija hedera

U zavisnosti šta poljoprivredni proizvođač ima kao primarnu kulturu, na raspolaganju su hederi "X" serije, u narodu poznati kao Vario hederi, koji su pored redovnih strnina predodređeni da rade i uljanu repicu jer im se hederski sto automatski izvlači iz kabine kombajna.

"Pored njih postoji "F" serija, ili fleks hederi. Sama reč upućuje na to da im je kosa fleksibilna i oni su pored tih redovnih kultura, specijalizovani za vršidbu soje, jer heder idealno kopira teren. To je važno, jer soja, najveći prinos ima pri samom dnu", objasnio je Budurin i pokazao nam i Geringof heder, adapter za kukuruz.

Na svaki kombajn može biti prikačen željen heder

Sve vrste kombajna u zavisnosti od snage i mogućnosti mogu da se adaptiraju sa različitim širinama i brojem redova kod pomenutih hedera. 

Samo za velike proizvođače

Kako nam otkrivaju iz kompanije "KITE" interesovanje za ove mašine već postoji, a glavna akcija nastupa od kraja žetve do Nove godine

"To su veliki proizvođači, koji najčešće imaju svoje firme i to najčešće oni koji obrađuju više od 300 do 400 ha zemlje", naglasio je menadžer prodaje i dodao da cena zavisi od opreme i željenih hedera.


Foto prilog


Tagovi

John Deere S kombajni Hederi X serije Hederi F serije Boris Budurin KITE Univerzalni kombajn


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner