Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 13.05.2024. 10:30
  • Jablanički okrug, Leskovac

Povrtari Leskovca najavili protest za 22. maj - problem nekontrolisan uvoz

Problem je uvoz makedonskog i albanskog povrća koje obara cenu domaćem.

Foto: Svetlana Petković (Ilustracija)
  • 647
  • 56
  • 0

Izrevoltirani zbog niskih cena, nekontrolisanog uvoza i nemogućnosti da izvezu svoje proizvode, poljoprivredni proizvođači iz okoline Leskovca najavili su 22. maja protest ispred sedišta grada, gde će se okupiti u 11 sati. Organizator i inicijator tog protesta iz Svirca Dalibor Kocić objasnio je za JuGmediu šta je aktuelni problem i istakao da je preko 500 ljudi već potvrdilo dolazak na ovaj skup.

"Problem je nekontrolisani uvoz do pre neki dan i pritom neuzimanje naših marketa naše robe. Do skoro su uzimali makedonski kupus, krastavac, paradajz. Isto i iz Albanije, maltene sve što je sa strane je bolje nego naša roba. Ne znam zbog čega", priča Kocić za ovaj medij.

Zahtevi za ministarstvo

Kako navodi, snizili su cene toliko da "ne mogu da izvuku ni ulog" i da nemaju čemu da se nadaju.

Kako je napisao u objavi na fejsbuk grupi "Plastenička proizvodnja", protest pokreće udruženje "Povrtari Juga", a svoje zahteve će sledeće srede izneti ispred sedišta grada koje žele da im Ministarstvo poljoprivrede ispuni.

Facebook/Plastenička proizvodnja/ScrnSh

"Obećali su nam gradnju Distributivnog centra, grad je obezbedio parcelu, doveo struju, ali Ministarstvo nije uplatilo svojih 80 odsto. Sada ćemo da budemo istrajni. Izlazimo 22. maja sa našim spiskom. Ako nam ne ispune, ići ćemo dalje. Nije samo Leskovac u pitanju. Zovu nas i iz drugih gradova. Seljak ne može više da izdrži ovako. Ulaganja su velika, podigli smo plastenike i sad treba da ih batalimo", rekao je Kocić za JuGmediu.


Tagovi

Protest Povrtari Juga Dalibor Kocić Uvoz povrća Zahtevi povrtara Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...