Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna korporacija Beograd
  • 02.01.2016. 11:00

Privatizacija Poljoprivredne korporacije Beograd

Rok za podnošenje prijava za učešće u postupku nadmetanja za privatizaciju PKB je 29. februar 2016. godine, a otvaranje ponuda će biti 2. marta 2016. godine.

Foto: vesti-online.com
  • 66
  • 2
  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je prošle sedmice da Poljoprivredna korporacije Beograd (PKB) "ne stoji dobro" i da je zato važno da bude prodata kompaniji koja se bavi istom delatnošću.

Agencija za privatizaciju oglasila je tako prodaju imovine PKB-a po početnoj ceni od oko 150 miliona evra.

"Ovaj projekat je za nas veoma važan jer PKB ne stoji dobro, subvencionišemo ga i zato je važno da nađemo kupca koji se bavi tom vrstom delatnosti. To znači da će onda PKB moći efikasnije da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Važno je i da ljudima koji tamo rade, a kojih ima oko 2.000, obezbedimo sigurno radno mesto", rekao je Mali, prenela je služba za informisanje Gradske uprave.

Postupak privatizacije PKB-a se sprovodi metodom prikupljanja ponuda javnim nadmetanjem. Rok za podnošenje prijava za učešće u postupku nadmetanja je 29. februar 2016. godine, a otvaranje ponuda će biti 2. marta 2016. godine.

Pravo učešća u postupku imaju domaća pravna lica koja su registrovana za obavljanje poljoprivredne proizvodnje, uzgoj muznih krava, i koja su ostvarila prihod od poljoprivredne delatnosti najmanje 50 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Foto: vesti-online.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Privatizacija Poljoprivredna korporacija Beograd Javno nadmetanje Prikupljanje ponuda Siniša Mali