• Festival rakije
  • 14.12.2015. 13:30

Proglašeni pobednici Festivala srpske rakije

Šljivovica preduzeća "Primag" iz Zemuna i rakija od maline Ognjena koju proizvodi preduzeće "Braća Tomašević" iz Prijepolja proglašene su za šampione kvaliteta na trećem Festivalu srpske rakije.

Foto: Udruženje Srpska rakija
  • 61
  • 3
  • 0

Šljivovica preduzeća "Primag" iz Zemuna i rakija od maline Ognjena koju proizvodi preduzeće "Braća Tomašević" iz Prijepolja proglašene su za šampione kvaliteta na trećem Festivalu srpske rakije, održanog proteklog vikenda u Beogradu, saopštili su danas organizatori.

U konkurenciji 44 uzorka, odlukom žirija sastavljenog od stručnjaka sa Poljoprivrednog i Hemijskog fakulteta u Beogradu, u kategorija šljivovica nagrađene su još rakije proizvodjača "Tim" i "BB Klekovača", oba iz Bajine Bašte. U kategoriji ostalih voćnih rakija drugo i treće mesto osvojili su zanatska radnja "Bogdanović" iz Jajinaca i "Tim".

Treći Festival srpske rakije, u organizaciji Nacionalnog udruženja proizvođača rakije održan je proteklog vikenda u Domu sindikata u Beogradu. Učestvovala su 24 najreprezentativnija proizvođača rakije iz cele Srbije.

Foto: Udruženje Srpska rakija


Izvori

beta.rs


Tagovi

Udruženje Srpska rakija Proizvođači rakije Festival srpske rakije Šampioni Šljivovica Beograd Klekovača Voćne rakije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi