Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 12.08.2022. 12:30
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Subotica

Protestuju Subotičani, pridružili im se i ratari Čantavira, Tavankuta i Šupljaka

Ne želimo nikoga da provociramo, muka nas je na ovo naterala, izjavio je organizator protesta poljoprivrednika u Subotici Miroslav Matković.

Foto: YouTube/SUBOTICAcom
  • 2.755
  • 339
  • 0

Subotički paori već treći dan protestuju, a od jutros su im se pridružili ratari iz Čantavira, Tavankuta i Šupljaka. Oko 90 traktora od jutros je parkirano u Štrosmajerovoj ulici, prenosi subotica.com

"Ne želimo nikoga da provociramo, muka nas je na ovo naterala. Ostajemo pri zahtevu da se na teritoriji našeg grada proglasi elementarna nepogoda zbog suše, jer to sa sobom povlači neke olakšice poput umanjenja ili otpisa takse za odvodnjavanje za ovu godinu, ali i druge stvari koje bi nam značile. Takođe, insistiramo na trajnom ukidanju obaveze plaćanja odvodnjavanja", izjavio je za ovaj medij organizator protesta poljoprivrednika u Subotici Miroslav Matković.

Protesti: Čeka se cena suncokreta, "podiglo" se još opština

Poljoprivrednici su nezadovoljni i otkupnom cenom suncokreta.

"Kada je bila prolećna setva, iz Ministarstva poljoprivrede su govorili da sejemo suncokret, da je to profitabilna biljka koja će po toni koštati 1.000 evra. Sad kad je došlo vreme da se skida, nudi nam se otkup po ceni od 500 evra", objašnjava zemljoradnik iz Male Bosne Vinko Stantić.

Bakić: "Dajem im podršku, ali ne i da opstruišu grad"

Kako je objavljeno na sajtu grada Subotice, nakon što su nezadovoljni poljoprivrednici predali svoje zahteve, obratio im se i gradonačelnik Stevan Bakić.

"Dakle, bio sam precizan da im dajem podršku i da ću da pomognem u svemu što treba da dođe do razgovora i rešenja ovih problema ali da ne dajem podršku za mehanizaciju u centralnoj ulici ovoga grada, jer ne mogu da se složim sa bilo kakvom opstrukcijom funkcionisanja ovog grada. I ja bih sada trebalo da budem bezobrazan i da saopštim imenom i prezimenom, a ja već imam podatke koliko je njih, svih proteklih godina dobilo subvencije od države", rekao je Bakić i dodao da "to neće niko od njih da kaže, jer bi dobar deo njih trebalo da sedi pored njega, a ne među njima".

Kako se dalje navodi na sajtu, predstavnici udruženja će biti pozvani da se uključe u svaku radnu grupu za izmene propisa iz oblasti poljoprivrede i da zajednički kreiraju u budućnosti mere poljoprivredne politike.

 


Tagovi

Protesti Subotica Stevan Bakić Vinko Stanić Blokada Zahtevi Suša Odvodnjavanje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...