Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Robne rezerve
  • 15.11.2017. 12:00

Razmena merkantilnog kukuruza za tovnu stoku

Republička direkcija za robne rezerve dobila je saglasnost Vlada Srbije da izvrši naturalnu razmenu do 10.000 tona merkantilnog kukuruza za tovnu stoku - svinje i junad.

Foto: Jessie / Flickr
  • 1.219
  • 59
  • 0

Republička direkcija za robne rezerve dobila je saglasnost Vlada Srbije da izvrši naturalnu razmenu do 10.000 tona merkantilnog kukuruza za tovnu stoku - svinje i junad. Ovo će biti omogućeno primarnim proizvođačima, koji imaju zatvoreni proizvodni ciklus.

Ko može da obavi razmenu?

Razmenu mogu da obave fizička lica, nosioci aktivnog poljoprivrednog gazdinstva i pravna lica, zemljoradničke zadruge i preduzetnici, čija je pretežna delatnost uzgoj svinja i drugih goveda i bivola.

Fizička lica moraju da imaju minimum 100 tovnih prasadi ili minimum 10 tovnih teladi, na godišnjem nivou. Pravna lica, zemljoradničke zadruge i preduzetnici moraju da imaju 1.000 tovnih prasadi na godišnjem nivou, odnosno 100 teladi.

Maksimalne količine 50.000 i 300.000 kilograma

Pariteti u naturalnoj razmeni su 11,02 kg merkantilnog kukuruza za jedan kg tovnih svinja i 13,76 kg merkantilnog kukuruza za jedan kg tovne junadi.

Maksimalna količina merkantilnog kukuruza po fizičkom licu, odnosno gazdinstvu je do 50.000 kg, dok je maksimalna količina merkantilnog kukuruza za pravna lica, zemljoradničke zadruge i preduzetnike do 300.000 kg.

Foto: Jessie / Flickr


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Republička direkcija za robne rezerve Vlada Srbije Pariteti Naturalna razmena Kukuruz Tovne svinje Tovna junad


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.