Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 14.04.2022. 13:30

Sastanak pijačara i Vučića u subotu?

Tokom jučerašnjeg dana je bilo poziva na radikalizaciju protesta, a blokada auto-puta je završena kada je stigla informacija da je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoren za subotu u 10h.

Foto: Maja Celing Celić
  • 120
  • 19
  • 0

Pijačni prodavci protestovali su juče (13.4.) zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijace. Kolona je krenula od TC Ušće, Brankovim mostom stigla do Zelenog venca pa Terazijskim tunelom i Makedonskom ulicom do zgrade RTS. Oni su zatražili od Javnog servisa da prenese protest, kako bi se njihov glas čuo i na tom servisu. Potom su Takovskom ulicom došli do Predsedništva, gde su se predstavnici obratili okupljenima, prenosi N1.

Nakon kraćeg zadržavanja, uputili su se ka Slaviji. Tokom dana je bilo poziva na radikalizaciju protesta, ali je tek po završetku skupa na Slaviji jedan od okupljenih pozvao ljude da idu prema Gazeli. Nakon toga su blokirali auto-put oko sat i po vremena, a blokada je završena kada je stigla informacija da je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoren za subotu u 10h.

Podsetimo, prema novom Zakonu o fiskalizaciji, koji je stupio na snagu 1. januara, prodavci na pijacama moraće da imaju kase i da izdaju fiskalne račune počev od 1. maja ove godine.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da prodavci robe široke potrošnje na pijacama moraju da nabave fiskalne kase "i tačka!", kao i da su te obaveze izuzeti oni koji na pijacama prodaju voće i povrće iz svoje proizvodnje, prenosi Beta.


Tagovi

Pijačni prodavci Fiskalizacija Sastanak Aleksandar Vučić Fiskalne kase Protesti


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...