Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naturalna razmena
  • 04.10.2016. 11:05

Semenska pšenica za merkantilnu

Maksimalna količina semenske pšenice koja se daje u razmenu jednom poljoprivrednom gazdinstvu je 20 tona, dok za ovlašćene skladištare, zemljoradničke zadruge i druga pravna lica ta maksimalna količina iznosi 500 tona.

Foto: bigstockphoto.com/budabar
  • 672
  • 32
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine dalo je saglasnost na predlog Republičke direkcije za robne rezerve o naturalnoj razmeni semenske pšenice za merkantilnu, iz roda 2016. i 2017. godine.

Pomoć poljoprvrednicima u jesenjoj setvi

Cilj podnetog predloga je pomoć poljoprivrednim proizvođačima uoči jesenje setve sertifikovanog semena ozime pšenice, domaćih sorti. Pravo na razmenu imaju fizička lica koja su nosioci aktivnog poljoprivrednog gazdinstva, ovlašćeni skladištari Republičke direkcije za robne rezerve, kao i zemljoradničke zadruge i pravna lica koja su registrovana kao lica čija je pretežna delatnost gajenje žita.

Maksimalno 20 ili 500 tona

Maksimalna količina semenske pšenice koja se daje u razmenu jednom poljoprivrednom gazdinstvu je 20 tona, dok za ovlašćene skladištare, zemljoradničke zadruge i druga pravna lica ta maksimalna količina iznosi 500 tona. Predloženi paritet za rod iz 2016. godine je 1 kg semenske pšenice za 1,8 kg merkantilne, dok je za rod 2017. godine predložen paritet 1 kg semenske za 2 kg merkantilne pšenice.

Foto: bigstockphoto.com/budabar


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Naturalnoj razmena Semenska pšenica Merkantilna pšenica Pomoć poljoprivrednim proizvođačima Gazdinstva Skladištari Zemljoradničke zadruge


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.