Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skela u Tarašu
  • 18.04.2024. 16:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Taraš, Zrenjanin

Skela na Tisi kod Taraša ponovo prevozi poljoprivrednike

Cilj je da se poljoprivrednicima iz Taraša omogući nesmetan rad, prevozom mehanizacije na poljoprivredno zemljište koje obrađuju sa bačke strane, kao i da im se tako smanje troškovi.

Foto: zrenjaninski.com
  • 100
  • 27
  • 0

Poljoprivrednici iz Taraša kod Zrenjanina konačno ponovo mogu da dođu skelom do svojih njiva na bačkoj strani. Skela na Tisi ponovo je u funkciji, piše portal zrenjaninski.

Nakon što je završena javna nabavka, usluga zakupa motornog čamca koji vuče skelu poverena je grupi ponuđača koju čine "Rubikon Shipping company" iz Beograda i brodogradilište "Begej Shipyards group" iz Zrenjanina. Oni su bili i jedini ponuđači, prenosi ovaj portal.

Javna nabavka je sprovedena zbog potrebe prevoza skelom građana i poljoprivredne mehanizacije. Cilj je da se poljoprivrednicima iz Taraša omogući nesmetan rad, prevozom mehanizacije na poljoprivredno zemljište koje obrađuju sa bačke strane, kao i da im se tako smanje troškovi.

Za taj posao će iz budžeta grada Zrenjanina biti izdvojeno blizu devet miliona dinara sa PDV-om. "Rubikon Shipping" će obezbediti kadrovske kapacitete, kapetana i mornara, a "Begej Shipyards" je zadužen za plovni objekat, odnosno brodić i navoz. 

Podsetimo, poljoprivrednici iz Taraša bili su prinuđeni su da idu okolnim putem, a onda preko mosta na Tisi kod Žablja, kako bi obradili 1.800 hektara plodne zemlje koja se nalazi na bačkoj strani.


Tagovi

Skela na Tisi Taraš Zrenjanin Poljoprivednici Prevoz poljoprivredne mehanizacije Javna nabavka


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U ovom spektru nema banane kakvu sam danas ponijela za doručak ;)
Koji broj biraš?