Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skup povrtara
  • 12.02.2020. 11:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Novi Sad

Skup "Savremena proizvodnja povrća" na Novosadskom sajmu

Govoriće se o najnovijim sistemima u povrtarstvu, o beloj truleži i merama zaštite, izboru zemljišta, zatim o patogenima pasulja, boranije, cvekle i celera, tehnologiji razvoja krompira, kao i o đubrivima i sredstvima za zaštitu bilja u povrtarstvu.

Foto: Julijana El Omari
  • 73
  • 3
  • 0

Vojvođansko društvo povrtara, Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Novosadski sajam održaće naučno-stručni skup "Savremena proizvodnja povrća" u petak, 14. februara, u Velikoj sali Kongresnog centra „Master“ u zgradi novosadskog Sajma. 

Povrtari iz cele Srbije, proizvođači, udruženja, predstavnici zadruga, domaće i inostrane kompanije i renomirani stručnjaci iz te oblasti sastaće se sa ciljem da se unapredi povrtarska proizvodnja u Srbiji. Uz kongresni segment biće priređena i izložba povrća, navodi se na sajtu Novosadskog sajma.

Tokom dana biće organizovana dva bloka predavanja, na kojima će se govoriti o najnovijim sistemima u povrtarstvu, o beloj truleži i merama zaštite, izboru zemljišta i primeni biostimulatora, zatim o patogenima pasulja, boranije, cvekle i celera, tehnologiji razvoja krompira, kao i o đubrivima i sredstvima za zaštitu bilja u povrtarstvu.

O ovim temama govoriće stručnjaci iz tih oblasti, među kojima je i profesor doktor Žarko Ilin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, departmana za ratarstvo i povrtarstvo.

Među počasnim izlagačima naći će se i ministar bez porfelja Milan Krkobabić koji će govoriti o projektu "500 zadruga u 500 sela" , a pokrajinski sekretar Vuk Radojević i v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara Mladen Petković govoriće o "Merama agrarne politike Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo".

Skup će svečano biti otvoren u petak 14. februara u 9:30h, a ulaz je besplatan.

Detaljan program predavanja možete pogledati u dokumentu ispod teksta.
 


Dokumenti


Tagovi

Povrtari Skup Savremena proizvodnja povrća Milan Krkobabić Vuk Radojević Žarko Ilin Povrće


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Drage autorke, srećan nam 8.mart. Slovačka redakcija trećeg kanala Radia Novi Sad je svojim koleginicama čestitala ovaj praznik na nesvakidašnji i ukusniji način. Kažu kolege, ove godine preskačemo karanfile. :D