Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 11.05.2019. 19:00

Sledeće nedelje moguće poplave: Srbija u pripravnosti

Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine, i to od 40 do 50 litara po metru kvadratnom, u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Foto: Slađana Aničić
  • 187
  • 8
  • 0

Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine, upozorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Od nedelje uveče i naredna četiri dana očekuje se više od 40 do 50 litara padavina po metru kvadratnom u vrlo kratkom vremenskom periodu. 

Sva vodoprivredna preduzeća u pripravnosti 

Nedimović je naglasio da su sva vodoprivedna preduzeća u pripravnosti. On je podsetio da se to podudara sa situacijom od pre pet godina, kada smo imali velike poplave, zbog čega je posle pres konferencije u ambasadi Slovenije povodom Svetskog dana pčela, i uputio ovo upozorenje, prenose Večernje novosti. 

Nedimović je izjavio da ne očekuje veće probleme na velikim vodotokovima, ali upozorava da može doći do pojave bujičnih poplava, naročito u Zapadnoj Srbiji.

Vodoprivredna preduzeća su kako je Nedimović dalje rekao preduzela sve aktivnosti u pogledu osmatranja prostora i angažovanja mehanizacije koja je neophodna. "Juče smo uradili sve pripremne aktivnosti, za dva tri dana svi će biti na terenu", rekao je Nedimović.

RHMZ izdao hidrološko upozorenje

RHMZ za nedelju prognozira pretežno sunčano i toplo, ali sredinom dana, na zapadu i jugozapadu, a posle podne i tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

"Vodostaji na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Kolubari, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave će od 13. do 17. maja biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa", istaknuto je u Hidrološkom upozorenju RHMZ-a. 

Od ponedeljka do četvrtka će po prognozi RHMZ-a biti pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. U ponedeljak i utorak očekuju se i obilnije padavine, preko 40 milimetara za 24 sata. U petak prestanak padavina i razvedravanje, u subotu pretežno sunčano.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Vreme Prognoza Maj Poplave Branislav Nedimović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.