Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 31.01.2023. 12:00

SPAS podržava stočare: Biće protesta, ide se u Beograd

SPAS zajedno sa NAPS-om i ostalim udruženjima ratara i stočara krenuće u borbu za zajednički cilj.

Foto: Nedeljko Savić (ilustracija)
  • 2.622
  • 536
  • 0

Sabor proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS), podržao je stočare koji su izrazili bunt prolivanjem mleka u Mrčajevcima i najavio da je na jučerašnjem sastanku Odbora SPAS-a u Bavaništu zaključeno da se 3. februara krene u protest.

"Ovo je početak seljačke bune. Ne želimo nerede, već da stavimo do znanja od predsednika države do najobičnijeg građanina da mi više ne možemo da živimo od poljoprivrede i hranimo ovaj narod. Još uvek dogovaramo detalje protesta, ali se ide u Beograd sigurno", rekao je predsednik SPAS-a Zoran Milićević.

Zaključci Odbora za poljoprivredu: Isplatite subvencije, omogućite podnošenje zahteva u stočarstvu

Na sastanku su prisustvovali predstavnici poljoprivrendih udruženja stočara i ratara opštine Kraljevo, Sombor, Odžaci, Novi Sad, Titel, Ljig, Beograd (Palilula), Požarevac, Kragujevac, Malo Crniće, Alibunar, Rača, Kovin...

Šta se zahteva?

U planu je borba za zajednički cilj, koja će početi uručenjem zahteva predsedniku Odbora za poljoprivredu Marijanu Rističeviću, a koje su predali zajedno sa predsednikom Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS) Jovicom Jakšićem.

"Tražimo između ostalog, isplatu svih zaostalih subvencija, ne samo iz prošle 2022. godine, već od 2012. Zatim tražimo zabranu prekomernog uvoza prasadi bez carina, povećanje subvencija po grlu i drugo."

Takođe, tražiće i smenu aktuelne ministarke zato što se "ne razume" u poljoprivredu.

"Mi ne znamo šta sa njom da se dogovaramo, kad ona nije u ovoj sferi poljoprivrede. Ne znamo šta da polemišemo, kad ona kaže, poljoprivrednici treba da imaju razumevanja. Da li treba ja da kažem svinjama, nemojte da jedete dva-tri meseca, dok se ministarka ne smiluje da nam uplati subvencije", slikovito je opisao Milićević.


Tagovi

Protest Zoran Milićević Jovica Jakšić Marijan Rističević Nezadovoljni poljoprivrednici Subvencije Isplata SPAS NAPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...