Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baždarenje prskalica i orošivača
  • 20.06.2018. 08:00

Sremska Mitrovica: Besplatna kontrola prskalica i orošivača

Kontrola prskalica i orošivača obezbeđuje ispravnost, bolji protok, pritisak i distribuciju. Ima višestruke efekte za krajne korisnike i okolinu.

Foto: Findri
  • 303
  • 13
  • 0

Ukupno 200 besplatnih pregleda prskalica i orošivača biće obavljeno u Sremskoj Mitrovici. Ovom kontrolom će se ustanoviti njihova tehnička i eksploataciona ispravnost, te izvršiti potrebna baždarenja. Za ovu namenu izdvojeno je dva miliona dinara. 

Posao će obaviti mitrovačka Poljoprivredna stručna služba, dok je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica zadužena za sprovođenje kampanje o značaju ove akcije i pozitivnim efektima koje ona donosi. Ovom akcijom se podržava program kontrole mašina za zaštitu bilja, koji se realizuje na republičkom nivou.

Besplatne kontrole i remonti vršiće se po mitrovačkim selima, mobilnim uređajima, a svi zainteresovani poljoprivrednici mogu da se za ovu uslugu prijave putem telefona 064/842-5266 - PSS Sremska Mitrovica.

Šta se dobija kontrolom i baždarenjem?

Akcija sa kojom je krenula Gradska uprava Sremska Mitrovica obezbeđuje ispravnost prskalice, bolji protok, pritisak i distribuciju. To doprinosi većoj bezbednosti rukovaoca, manje ostataka otrova, smanjenje zanošenja (drifta) i bolju efikasnost u radu. Predmet kontrole su delovi za prenos snage, pumpa, mešač, rezervoari, regulator pritiska, cevi i creva, filteri, krila, rasprskivači (dizne) i manometar.

Koji su efekti baždarenja prskalica i orošivača?

Ova kontrola ima višestruke efekte za krajne korisnike i okolinu, rekli su na koferenciji zamedije Vladimir Nastović, načelnik Gradske uprave za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Žarko Suvić direktor Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica i Petar Samardžić direktor Agencije za ruralni razvoj. To su:

  • ekonomski efekat - manja potrošnja sredstava za zaštitu bilja, bezbedna hrana za ljudsku ishranu i životinje, održiva proizvodnja i bolja konkurentnost našeg poljoprivrednika;
  • ekološki efekat  - čistija životna sredina i upravljanje ambalažnim otpadom;
  • zdravstveni efekat - manje rezidua, ostataka otrova u sredstvima zaštite bilja u hrani, bolja zaštita rukovaoca sredstvima za  zaštitu bilja.

Tagovi

Kontrola Pregled Baždarenje Atomizer Prskalica Orošivač Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Svetog Dimitrija 6, 22000 Sremska Mitrovica, Srbija
tel: +38122610573, e-mail: info@arrsm.rs web: http://www.arrsm.rs/