Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Steyr Koncept
  • 13.11.2019. 10:00
  • Hanover, Nemačka

Steyr Koncept postavlja temelje nove generacije traktora

Na sajmu Agritehnika u Hanoveru, Steyr je predstavio koncept futurističkog traktora modernog dizajna koji sadrži pet elektro motora uz četvoro cilindrični agregat.

Foto: Vedran Stapić
  • 334
  • 10
  • 0

Na sajmu Agritehnika u Hanoveru, Steyr je predstavio koncept futurističkog traktora modernog dizajna koji sadrži pet elektro motora uz četvoro cilindrični agregat.

Steyr inženjeri razvili su Steyr Koncept kombinujući inovativne tehnologije na do sada jedinstven način kako bi stvorili ekološki prihvatljiv, a opet efikasan i pre svega funkcionalan koncept traktora.

U središtu studije leži modularni hibridni električni pogon, koji se sastoji od motora sa sagorevanjem, generatora i nekoliko elektromotora, koji su na pojedinačno upravljanje, a koji potom dostavljaju energiju tamo gde je potrebno. Ovaj konceptni traktor, koji je dizajnirao CNH Industrial's Design Center, koristi visoko efikasni, četvoro cilindrični motor.

dvc
Steyr Koncept na sajmu Agritehnika u Hanoveru

Pametno dizajnirana arhitektura vozila omogućava pametna rešenja kao što su 4WD ili napredni koncept. Ovo će poljoprivrednicima pružiti širok spektar mogućnosti u budućnosti, uključujući poboljšani komfor vožnje, dodatnu fleksibilnost i opcije kao i neuporedive performanse na poljima i putevima.

Steyr hibridna tehnologija

Svi električni motori povezani su u Steyr Koncept-u, tako da je snaga uvek dostupna tamo gde je najpotrebnija za trenutnu situaciju. Pojačanje okretnog momenta, napajano iz središnje baterije, daje dodatnu energiju uz maksimalnu snagu. Rezultat ovog sistema je visoko produktivan električni kontinuirano promenljiv pogon. To osigurava manje pokretnih delova, optimalan protok energije i manje gubitake.

Traktorska hidraulika i PTO pokreću se na električni pogon, pri čemu poslednji omogućavaju različite brzine motora, kao i vožnju unazad. Za električne uređaje dostupni su priključci od 700 V i 48 V.

dv
Traktorska hidraulika i PTO pokreću se na električni pogon

Još jedna prednost elektromotora je mogućnost rikverca i čuvanja energije. Na primer, pri spuštanju na padinama. Motori mogu da se pune i na utičnicu. U čisto električnom načinu rada, Steyr Koncept omogućava vožnju bez emisija štetnih gasova. Traktor je idealan za ekološki osetljiva područja, poput urbanih sredina, u blizini stambenih područja, u staji ili staklenicima. 

Vrhunski komfor vožnje

Nova koncepcija kabine, sa velikim zastakljenim delovima i integrisanim kamerama, stvara idealan potpuni pregled zajedno sa poboljšanom sigurnošću.

Steyr Koncept takođe nudi nova rešenja u vezi sa preciznom poljoprivrednom opremom. Dron opremljen senzorima useva, koji leti ispred traktora tokom terenskih radova, šalje podatke u stvarnom vremenu.

"Ovo je još jedan dokaz Steyrove sposobnosti za inovativnost istovremeno fokusirajući se na zahteve kupaca", kaže Kristijan Huber, podpredsednik Global Tractor Managementa.


Tagovi

Steyr Koncept budućnosti Traktor Agritehnika Konzept


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!