Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akcija podrške
  • 30.08.2019. 09:30
  • Raški okrug, Novi Pazar

Stigla pomoć Vukici Milosavljević koju je grom ostavio bez krava

Zahvaljujući humanitarcu Hidu Muratoviću i gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu, Vukici Milosavljević stigla je krava po imenu Ruža. Ovoj gorštakinji stigla je još jedna krava, koju je obezbedilo ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Grad Novi Pazar
  • 2.401
  • 121
  • 0

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević obišli su Vukicu Milosavljević, meštanku sela Kašalj na Rogozni. Vukica je usled nedavnog udara groma ostala bez dve krave i vola - jedinog izvora prihoda koji je imala.

Pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević je rekao da je u nesreći Vukica izgubila sve što je imala, a da je akciju podrške pokrenuo Novopazarac Hido Muratović.

"Grad, na čelu sa gradonačelnikom Biševcem zaista želi da pomogne u ovakvoj situaciji, a podršku mojim dolaskom daju Vlada Srbije i Ministarstvo," kazao je Bogićević.

Novi Pazar izdvojio 200.000 dinara za kupovinu krave 

Grad je odlukom Gradskog veća izdvojio finansijska sredstva za kupovinu još jednog stočnog grla za Vukicu Milosavljević.

"Upoznati smo sa situacijom gospođe Vukice. Brinemo o svim svojim građanima i zato smo danas ovde. Grad je izdvojio 200.000 dinara za kupovinu jedne krave i jednokratnu novčanu pomoć, koja će joj olakšati teške životne uslove na Rogozni," rekao je Biševac. 

Vukica Milosavljević živi sama, u otežanim uslovima, u selu Kalju gde je prilaz gotovo nemoguć i njena kuća je od prvog komšije udaljena čak pet kilometara. Ističe da joj je pomoć dobronamernih ljudi dragocena i ne krije emocije.

Hido Muratović, dobrotvor iz Novog Pazara istakao je da je na licu mesta zatekao tragičan prizor i ženu u suzama, a da je priča o podršci Vukici pokrenuta jer Novi Pazar misli na sve.


Foto prilog


Izvori

Grad Novi Pazar


Tagovi

Pomoć Kupovina krave Novi Pazar Ministarstvo poljoprivrede Vukica Milosavljević Miloš Stamenković Hido Muratović Aleksandar Bogićević


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]