Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Malverzacije
  • 18.05.2023. 11:00

Subvencije: Uhapšeno petoro zbog pranja novca

Uhapšeni su M. P. (57), S. A. (61), A. A. (28), L. R. (28) i G. U. (52).

Foto: Depositphoto/budabar
  • 240
  • 61
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su pet osoba, dok se za još jednom traga, zbog sumnje o pranju novca.

Uhapšeni su M. P. (57), S. A. (61), A. A. (28), L. R. (28) i G. U. (52).

Osumnjičeni su, koristeći lične podatke nosilaca poljoprivrednih gazdinstava, a koje su im oni ustupili, podneli zahteve za podsticajna sredstva u Upravi za agrarna plaćanja u 2018. i 2019. godini u kojima su lažno prikazali da su nosioci poljoprivrednih gazdinstava imali poslovni odnos sa jednim preduzećem koje je prikazano kao navodni dobavljač. Na osnovu toga su iz Uprave za agrarna plaćanja doneta rešenja o usvajanju zahteva za investicije koje su predmet subvencionisanja u ukupnom iznosu od 14.744.712 dinara.

Naknadnim proverama je utvrđeno da nije postojao poslovni odnos između ovih lica i preduzeća niti su investicije realizovane. Kako se sumnja, deo uplaćenog novca vlasnici gazdinstava su zadržavali za sebe, dok su veći deo dali u gotovini osumnjičenima.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Tagovi

Poljoprivredne subvencije Malverzacije MUP Pranje novca


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...