Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Swaraj traktori
  • 21.09.2023. 18:00

Swaraj predstavio dva modela jeftinog, jednostavnog i retro traktora

Traktori snage 42 i 50 KS se odlikuju poboljšanjima i dizajnom koji podseća na sedamdesete godine prošlog veka.

Foto: YouTube/Printscreen
  • 164
  • 22
  • 0

Indija osim na lokalnom, postaje sve važniji igrač i na globalnom tržištu poljoprivredne mehanizacije. Sigurno su vam poznati njihovi brendovi Mahindra, Solis, Farmtrac, dok se brend Swaraj manje spominje na našem tržištu. Upravo je on predstavio novi model traktora snage od 40 i 50 KS, izveštava Farmer.

U modi je retro dizajn

Novi Swaraj 744 FE i 855 FE modeli su iz Mera serije. Odlikuju se retro dizajnom koji podseća na onaj iz sedamdesetih što je rezultat potražnje tržišta za jednostavnim i jeftinim mašinama za mala poljoprivredna imanja. Za njega je karakteristično da se veoma malo modernizovao, čak i u dizajnu.

Kompanija datira iz šezdesetih godina prošlog veka, a proizvodnja je počela 1974. kada je na tržište izašao Swaraj 724, a već sledeće godine model 735 koji je godinama bio najpopularniji traktor u Indiji.

Garancija 6.000 radnih sati

Najnoviji traktor iz serije Mera, označen je slovima FE, ali to je i dalje jednostavna mašina snage 42 i 50 KS.

Odlikuju se motorom veće zapremine i obrtnog momenta, imaju veću hidrauličnu snagu podizanja, pogon na sva četiri točka. Garancija im je šest godina ili 6.000 radnih sati.

Cene se kreću od 7.732 evra za model 744 FE snage 42 KS do 11.142 evra za potpuno opremljen model 855 FE snage 50 KS. Ali, ne očekuje se njihova prodaja na evropskom tržištu. 

Zanimljivo je da su za reklamu angažovali poznatog indijskog igrača kriketa MS Donija.


Tagovi

Indija Swaraj Traktor Swaraj traktor Indijski traktor Retro dizajn


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.