Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 14.12.2021. 12:00

Tanjiranje zemljišta uz istovremeno đubrenje? LEMKEN ima novi priključak

Zbog rastućih cena mineralnih đubriva poljoprivrednici žele više da iskoriste stajsku osoku. Zato je firma LEMKEN predstavila novi koncept njene primene.

Foto: LEMKEN
  • 922
  • 202
  • 0

Od marta naredne godine kompaktna tanjirača Heliodor biće dostupna sa preciznim razvodnikom za osoku DosMat DMX firme Vogelsan, saopštio je LEMKEN.

Kako navode, dobijena kombinacija ova dva proverena uređaja idealna je za preciznu primenu tečnih organskih đubriva kao što je osoka i to uz male gubitke.

"Heliodor tanjirača nudi čvrstu osnovu za ovu vrstu primene jer je kompaktna i plitko uranja pa nema velike zahteve kada je u pitanju snaga traktora. DosiMat DMX poznat je po svojoj ravnomernoj distribuciji đubriva", ističu iz LEMKEN-a.

Princip rada

Iz ove kompanije napominju da je način na koji ova dva uređaja rade zajedno veoma jednostavan. Osoka se dovodi odozgo u DosiMat fleksibilni razvodnik koji ima rotor sa optimizovanim protokom i delove za drobljenje stranih materija. Ovo omogućava preciznu distribuciju i pomaže kod izbegavanja začepljenja.

Rotor s optimizovanim protokom zatim distribuira osoku do pojedinačnih tačaka ispuštanja.

Osoka kroz cevi dolazi do zemljišta

Osoka kroz creva prolazi do područja iza prvog reda diskova na Heliodoru, gde se rasipa po zemljištu, a zatim je drugi red diskova unosi u zemljište. A iza njih se nalazi valjak.

Što se tiče ekonomičnosti, ističu da je ovaj dvojac u skladu s aktuelnim trendovima. Pogotovo kada su u pitanju rastuće cene mineralnih đubriva zbog kojih poljoprivrednici žele da iskoriste stajsku osoku.

"To se postiže preciznom primenom i trenutnim ugrađivanjem uz minimiziranje gubitaka azota, čineći proces ne samo prilično isplativim, već i usklađenim sa zahtevima zaštite vode", zaključuju iz ove kompanije.

Za više informacija možete se obratiti LEMKEN predstavništvu na jedan od niže navedenih kontakata: Milan Slavković +381 69 780 345.


Tagovi

LEMKEN DosMat DMX Heliodor Tanjirača Osoka


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com