Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGROBIZNIS KONFERENCIJA 2019
  • 27.05.2019. 20:00

Treća studentska konferencija: Za korak ispred u agrobiznisu

Treća po redu Agrobiznis konferencija, koju organizuje Međunarodna organizacija studenata poljoprivrede i srodnih nauka - IAAS Srbija, nedavno je održana u Privrednoj komori Srbije. Svim studentima i onima koja se bave poljoprivredom ovo je bila prilika da se informišu o prednostima primene i načina funkcionisanja savremenih tehnologija.

  • 122
  • 7
  • 0

Treća po redu Agrobiznis konferencija, koju organizuje Međunarodna organizacija studenata poljoprivrede i srodnih nauka - IAAS Srbija, nedavno je održana u Privrednoj komori Srbije. 

Tema konferencije je bila: "Za korak ispred u Agrobiznisu". Cilj konferencije je bio da se studentima Poljoprivrednog fakulteta predstave inovacije iz sveta poljoprivrede, a ujedno da studenti dobiju mogućnost da svoje znanje razmene sa stručnim predavačima.

Svim studentima i onima koja se bave poljoprivredom ovo je bila prilika da se informišu o prednostima primene i načina funkcionisanja savremenih tehnologija.

Država pomaže mladim poljoprivrednicima

Konferenciju je otvorio Aleksandar Bogunović - sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju Privredne komore Srbije, pozdravivši sve prisutne i naglasivši da je i sam bio deo studentske organizacije za razmenu studenata i to da mu je drago da treću godinu zaredom bude deo konferencije čiji je cilj edukovanje mladih. Naglasio je da se raduje nastavku saradnje kao i to da Udruženje za biljnu proizvodnju uvek stoji na raspolaganju ambicioznim studentima.

Tim povodom Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, obratio se prisutnim gostima naglasivši da je poljoprivreda ključ za uspešan razvoj Srbije. On je rekao da država ima program mera za podršku mladim poljoprivrednicima u vidu konkursa.  Istakao je da je odziv bio zadovoljavajući jer su odobrili više od 900 zahteva. Ove godine planiraju nastavak pomoći mladim poljoprivrednicima.

Profesor dr Miladin Ševarlić, diplomirani agroekonomista na Poljoprivrednom fakultetu i jedan od organizatora prve Agrobiznis konferencije je nagasio potencijal mladih poljoprivrednika u Srbiji kao i značaj same IAAS organizacije i podsetio na to koliko je bitno ulagati u srpsku poljoprivredu. On je rekao da ove godine Savez poljoprivrednih tehničara i inženjera Srbije (SPITS) obeležava 150 godina postojanja.

Mini sajam: Proizvodi od aronije i čokoladice od insekata 

Na ovogodišnjoj konferenciji je po prvi put organizovan i Mini sajam gde su gosti za vreme pauze imali mogućnost da degustiraju proizvode iz Srbije. Ideja je bila da se kontaktiraju mali i srednji proizvođači i da im se putem konferencije pruži šansa da reklamiraju svoje proizvode.

Proizvodi od insekata predstavljeni na Mini sajamu

Posetioci su imali priliku da probaju proizvode od aronije i sušenog voća i povrća. Pravi hit konferencije bili su proizvodi od insekata koje je predstavio Dilan Dalenbach (Dylan Dallenbach) iz "IAAS Switzerland", predavač ispred kompanije "Essento Food". Posetioci su imali priliku da probaju čokoladice od insekata, pečene skakavce i sušene stonoge.


Foto prilog


Tagovi

IAAS Agrobiznis konferencija Savremene tehnologije Aleksandar Bogunović Senad Mahmutović Miladin Ševarlić Dilan Dalenbach


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.