Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita životne sredine
  • 28.03.2018. 16:00

Trivan: Ulaganje u životnu sredinu nije trošak, već investicija

Ministar Goran Trivan je naglasio da bi svaka opština i svaki grad trebalo da sagledaju ekološke probleme u svojoj sredini,  posebno kad je reč o zagađenju reka i jezera.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
  • 172
  • 8
  • 0

Ministarstvo zaštite životne sredine želi, u saradnji sa drugim republičkim organima i sa kolegama iz Evropske komisije zaduženim za zaštitu životne sredine, da pruži podršku opštinama u rešavanju ekoloških problema. Ministar Goran Trivan je naglasio da bi svaka opština i svaki grad trebalo da sagledaju ekološke probleme u svojoj sredini,  posebno kad je reč o zagađenju reka i jezera.

Zajednički rad na velikim projektima

On je na sastanku sa predstavnicima opština Veliko Gradište i Temerin, koje su predstavljali Dragan Milić i Đuro Žiga, ukazao na neophodnost izrade projektno-tehničke dokumentacije, a onda i zajedničkog rada na velikim projektima, koji se finansiraju iz državnih, pokrajinskih i lokalnih budžeta i međunarodnih fondova.

Potrebno javno-privatno partnerstvo

Posebna pažnja posvećena je preradi čvrstog otpada, izgradnji postrojenja za čišćenje i preradu otpadnih voda, reciklažnih centara i drugih projekata od značaja za životnu sredinu u ovim opštinama. Naglašena  je potreba revizije postojeće dokumentacije ili njenog operativnog sprovođenja.

"Javno-privatno partnerstvo je spas za Srbiju i jedno od najboljih rešenja koje treba da primene lokalne samouprave kako bi očistile svoje opštine i spasili građane od zagađenosti, smeća, otpadnih voda i svakog zagađenja životne sredine. Ulaganje u životnu sredinu nije trošak, to je investicija u privredu, u zapošljavanje, u dobar i zdrav život građana", rekao je Trivan.


Izvori

Ministarstvo zaštite životne sredine


Tagovi

Goran Trivan Prerada čvrstog otpada Prerada otpadnih voda Reciklaža Dragan Milić Đuro Žiga