Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita životne sredine
  • 28.03.2018. 16:00

Trivan: Ulaganje u životnu sredinu nije trošak, već investicija

Ministar Goran Trivan je naglasio da bi svaka opština i svaki grad trebalo da sagledaju ekološke probleme u svojoj sredini,  posebno kad je reč o zagađenju reka i jezera.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
  • 168
  • 8
  • 0

Ministarstvo zaštite životne sredine želi, u saradnji sa drugim republičkim organima i sa kolegama iz Evropske komisije zaduženim za zaštitu životne sredine, da pruži podršku opštinama u rešavanju ekoloških problema. Ministar Goran Trivan je naglasio da bi svaka opština i svaki grad trebalo da sagledaju ekološke probleme u svojoj sredini,  posebno kad je reč o zagađenju reka i jezera.

Zajednički rad na velikim projektima

On je na sastanku sa predstavnicima opština Veliko Gradište i Temerin, koje su predstavljali Dragan Milić i Đuro Žiga, ukazao na neophodnost izrade projektno-tehničke dokumentacije, a onda i zajedničkog rada na velikim projektima, koji se finansiraju iz državnih, pokrajinskih i lokalnih budžeta i međunarodnih fondova.

Potrebno javno-privatno partnerstvo

Posebna pažnja posvećena je preradi čvrstog otpada, izgradnji postrojenja za čišćenje i preradu otpadnih voda, reciklažnih centara i drugih projekata od značaja za životnu sredinu u ovim opštinama. Naglašena  je potreba revizije postojeće dokumentacije ili njenog operativnog sprovođenja.

"Javno-privatno partnerstvo je spas za Srbiju i jedno od najboljih rešenja koje treba da primene lokalne samouprave kako bi očistile svoje opštine i spasili građane od zagađenosti, smeća, otpadnih voda i svakog zagađenja životne sredine. Ulaganje u životnu sredinu nije trošak, to je investicija u privredu, u zapošljavanje, u dobar i zdrav život građana", rekao je Trivan.


Izvori

Ministarstvo zaštite životne sredine


Tagovi

Goran Trivan Prerada čvrstog otpada Prerada otpadnih voda Reciklaža Dragan Milić Đuro Žiga

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kada koka zaluta u komšiluk onda gazdarica mora da je vrati.