Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TotY 2023
  • 21.10.2022. 10:30

U finalu za izbor traktora godine McCormick X6.414 P6-Drive - po čemu je poseban?

S dužinom šasije od 2,56 m, težinom bez opterećenja 5,5 tona i ukupnom radnom težinom 9,5 tona ima vrlo dobru manevrivost koja daje odličan višenamenski traktor za mešovita poljoprivredna gazdinstva.

Foto: ARGO tractors
  • 258
  • 35
  • 0

Grupa "ARGO tractors" u ovogodišnjem TotY izdanju ima dva finalista. U završnom je krugu izbora u kategoriji "Best Utility" McCormick X6.414 P6-Drive, a u kategoriji "Best of Specialized" Landini Rex 4-120 GT Robo-Shift.

McCormick X6.414 P6-Drive srednji je od tri modela iste linije u rasponu maksimalne snage od 135 (X6.413) do 155 konjskih snaga (X6.415) u bustu.

Ukratko, ovaj model je "naoružan" novim motorom petog stepena redukcije emisije izduvnih gasova, potpuno novim P6-Drive menjačem, IFS nezavisnom prednjom osovinom, CCLS hidrauličnom pumpom, Smart Pilot Plus upravljačkom palicom i novim, ali prepoznatljivim "McComick" stajlingom koji zaokružuje "HighVision" kabina s krovnim prozorom.

P6-Drive menjač složen sa šest Powershift brzina

Fiatov NEF 45 četvoro-cilindarski motor 4,5 litara zapremine, unapređenog ubrizgavanja, a time i reakcije ima nominalnu snagu 123, maksimalnu 135, a u bustu 146 KS. Najveći obrtni moment od 610 Nm postiže na 1.300 obrtaja u minuti. Porast momenta je 44 odsto. Potrošnja goriva je 206 gr/kWh. "Stage V" nivo emisije postiže zahvaljujući Hi-eSCR2 paketu naknadne obrade gasova.

Pripremljen je za prednji utovarivač

Potpuno razvijen i proizveden u sopstvenoj radionici, novi mehanički "P6-Drive" prenos "složen" je sa šest "Powershift" brzina u četiri ranga, odnosno 24x24 ili 40x40 brzina (s puzajućom brzinom). U radnom rasponu od četiri do 12 km/h, uobičajenom za poljske radove, nalazi se 16 brzina.

"Powershutlle" s kontrolom modulacije daje operateru mogućnost podešavanja stepena osetljivosti RPS-a od minimalnih 0,38 do maksimalnih 50 km/h. "Smart Auto PowerShift" automatski odabira stepen prenosa u odnosu na opterećenje. Ekobrzina od 40 km/h na 1.572 a 50 km/h sa 1.965 o/min.

Prednje priključno vratilo ima brzinu 1.000, a zadnje 540-540E-1000-1000E o/min, s elektro-hidrauličnom aktivacijom.

Opremljen paketom za precizno navođenje

Hidraulični sistem ima dva odvojena protoka - 114 l/min i 44 l/min. Što se tiče hidrauličnih funkcija, tu je pet električki upravljanih zadnjih ventila i dva srednja. Traktor iz fabrike stiže pripremljen za M40 prednji utovarivač, maksimalnog podiznog kapaciteta 1,9 tona na visinu 4,1 m, čijim funkcijama u potpunosti upravlja "SmartPilot Joystick". Na raspolaganju je prednja hidraulična kuka podiznog kapaciteta 2,5 i zadnja 7,2 tone.

Nova "HighVision" kabina na četiri stuba obezbeđuje odličnu preglednost 360 stepeni upotpunjenu panoramskim krovnim prozorom, a ergonomski višenamenski upravljač udobnost upravljanja svih najvažnijih funkcija traktora. Sve-u-jednom upravljačka ručica kontroliše memorije motora, prenosa ("AutoPowerShift"/"ReversePowerShutlle"), funkciju hidraulike (šest ventila), uključivanja vratila, i MyHMF okretanje na uvratini.

Na volanu su funkcije pogona na sva četiri točka, PTO podešavanje, blokada diferencijala, kao i podešavanje motora (APS/RPS) i MyHMF.

Savršen spoj svestranosti i performansi

Precizna poljoprivreda temelji se na ISObus kompatibilnosti i PSM paketu za automatsko precizno navođenje po parceli. DSM 12 inčni ekran osetljiv na dodir kontroliše sva podešavanja traktora. Na koncu, tu je i dijagnostičko daljinsko upravljanje flotom s podacima traktora (GPS lokacija, potrošnja goriva, brzina motora...), te statusom traktora (s alarmom kada traktor izlazi iz označenog područja). Dijagnostika na daljinu obezbeđuje najbolji raspored servisa.

S dužinom šasije od 2,56 m, težinom bez opterećenja 5,5 tona i ukupnom radnom težinom 9,5 tona, X6.414 ima vrlo dobru manevrivost koja u kombinaciji s podiznim kapacitetom daje odličan višenamenski traktor za mešovita poljoprivredna gazdinstva. Inženjeri "McCormicka" veruju kako je ovogodišnji finalista savršen spoj svestranosti i performansi.


Tagovi

TotY 2023 McCormick X6.414


Autorka

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s višegodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija između kojih je i TotY. Osim perom, voli da beleži i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.