Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bez straha
  • 19.10.2016. 14:30

U Srbiju nije bilo uvoza jaja iz Poljske

Srbija ove godine nije uvozila konzumna jaja iz Poljske, saopštila je Uprava za veterinu Srbije.

Foto: bigstockpoto.com/svehlik
  • 117
  • 5
  • 0

Srbija ove godine nije uvozila konzumna jaja iz Poljske, saopštila je Uprava za veterinu Srbije reagujući na informacija da je jedno dete u Hrvatskoj umrlo, a dva deteta su u kritičnom stanju zbog trovanja salmonelom iz jaja uvezenih iz Poljske.

"U toku 2016. godine u Srbiju je uvezeno 12 pošiljaka konzumnih jaja i to sve iz Bosne i Hecegovine u količini od 164.040 kilograma. Sve analize su pokazale ispravnost konzumnih jaja, a pre puštanja u promet rađene su kontorle na salmonelozu", navodi se u saopštenju Uprave, a prenosi Blic.

Istaknuto je da je iz Poljske 2016. godine uvezeno 109.839 kilograma jaja u prahu, belance i žumance u prahu, i sve pošiljke su bile ispravne i puštene u promet.

"Sve pošiljke konzumnih jaja, uključujući i one koje se uvezu u Srbiju, podležu propisanim kontrolama, a pogotovo na salmonelozu pre puštanja u promet na naše tržište", navela je Uprava za veterinu Ministarsta poljoprivrede.

Foto: bigstockpoto.com/svehlik


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.