Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Heroji
  • 09.12.2018. 19:00

Upoznajte 5 životinja heroja!

Njih pet odabrano je zbog svojih zasluga i osobina koje su pokazali u različitim situacijama. Upoznajte dva konja, dve kokoške i jedno prase.

Foto: Modern Farmer / Krystyn Wargo
  • 188
  • 6
  • 0

Pod parolom "Životinje govore glasnije od reči" portal Modern Farmer predstavio je životinje heroje. Njih pet odabrano je zbog svojih zasluga i osobina koje su pokazali u različitim situacijama. Upoznajte dva konja, dve kokoške i jedno prase.

Heroj broj 5: BigB

BigB je konj, koji je svoju ulogu dobio zahvaljujući istraživačkom centru francuskog Univerziteta San Klaud (Saint-Cloud). Naime, on je korišćen u različitim terapijama - za najmanju decu sa posebnim potrebama, do ratnih veterana sa postraumatskim sindomom. Služio je strpljivo, brižno, shvatajući svoju svrhu, dok se istovremeno borio sa svojim velikim strahom - od plastičnih kesa!

Heroj broj 4: Vinston

Vinston (Winston) je prvi petao, koji je dobio sertifikat kao terapeut. Naime, on veoma lako uspostavlja kontakt sa ljudima. To je posebno važno kada je reč o osobama sa autizmom, deci i starijim osobama. On ima sposobnost empatije, pa kada oseti da su ljudi u problemu, približi im se i gotovo da "prede". Postao je toliko voljen, da je poslednja želja jedne žene obolele od raka bilo da upozna ovog petla. Njeni bolovi su bar na kratko prestali.

Vinston
Sertifikovani terapeut (Foto: Modern Farmer / Hannah Weinberg)

Heroj broj 3: Vilbur

"Sweet Olive Farm" je farma iz Velike Britanije, koja je zadužena za spasavanje životinja i svojevrstan je azil. Jedna od životinja koja je ovde našla svoje utočište jeste prase Vilbur (Wilbur). Njegovo herojsko delo je neverovatno, jer je rizikovao sopstveni život. Dok je njegova vlasnica Adriana hranila životinje, u napad je krenuo bik. Kako bi je spasao, Vilbur je stao ispred bika i toliko skičao, sve dok razjarena životinja nije odustala.

Heroj broj 2: Baters

Baters (Butters) je hrabra mama, kokoška koja je spasila svoje piliće. Pre tri godine, dok je sa svojih 10 mladunaca odmarala u kavezu, napao ih je oposum. Skupivši ih uz sebe, uzvratila je napad. U toj borbi je izgubila oko, ali ni jedno od svojih pilića.

Heroj broj 1: Okli

Heroj koji je zaslužio prvo mesto je konj sa naslovne fotografije - Okli (Oakly). Bio je žrtva nasilja - tukli su ga i psihički zlostavljali. Kada je stigao na farmu nove vlasnice, bio je uplašen, žigosan i neuhranjen. Zapravo, stigao je iz klanice. Tri meseca je bilo potrebno kako bi se ovaj konj navikao na pažnju i negu. Nakon što je bio spreman da voli i da bude voljen, postao je onaj koji pomaže. Postao je najbolji prijatelj 13-godišnjoj devojčici Skaj (Sky), koja je preživela velike porodične traume, koje su ostavile traga na njoj u vidu anksioznosti i depresije. Život joj se promenio, a za to je isključivo  bio zadužen heroj Okli.


Izvori

ModernFarmer


Tagovi

Životinje heroji Kokoška Konj Prase Oakly


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃