• Vremenska prognoza

Upozorenje RHMZ: Velike količine padavina uz vremenske nepogode

U Srbiji se zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, uglavnom na severu zemlje i s količinom padavina i preko 20 l/m2 za tri sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda, objavio je RHMZ.

Foto: Bigstockphoto/Kulkann
  • 149
  • 7
  • 0

U Srbiji se zadrzava nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, danas i sutra uglavnom na severu zemlje i s količinom padavina i preko 20 l/m2 za tri sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda, objavio je Republički hidrometeorološki zavod u meteorološkom upozorenju. 

U Vojvodini postoji rizik od udara groma 

U Bačkoj, Banatu i Sremu kako saopštavaju u RHMZ postoji rizik od udara groma, opasnost po život ljudi i životinja, i problemi u radu svih uređaja koja koriste električnu energiju. Zatim postoji i rizik od izazivanja požara, problemi u telekomunikacijama, moguće veće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini i u poljoprivredi, naročito u kombinaciji sa jakim vetrom i intezivnim pljuskovima

Meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče.

U petak takođe svežije, maksimalna temperatura do 19°C, a za vikend toplije, pa će u subotu maksimalna temperatura biti do 20°C, a u nedelju do 23°C.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vremenska prognoza Nevreme Nepogode Meteorolozi RHMZ


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.