Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obaveštenje ministarstva
  • 22.03.2020. 16:00

Voćarima, povrtarima i stočarima potrebna dozvola za kretanje

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom obavljanja svojih poljoprivrednih aktivnosti sa sobom ima i radni nalog.

Foto: Julijana El Omari
  • 4.238
  • 209
  • 0

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane, svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi http://agromere.registar-uzb.rs/, odnosno na odgovarajući broj telefona, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži ova dozvola, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Za obavljanje agrotehničkih mera potrebno odobrenje Uprave za zaštitu bilja

U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu od 17:00 do 05:00 časova, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Podsetimo, na sinoćnoj konferenciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Vladi da od danas zabrana kretanja bude produžena, i da traje od 17 časova do 5 sati ujutru - što znači da će zabrana trajati 12 sati za one koji imaju manje od 65 godina, objasnio je on, a navodi se na sajtu Vlade.

Spisak telefona na koje se može podneti prijava

  • Okruzi: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobanatski, Severnobanatski, Severnobački, Zapadnobački i Sremski - kontakt telefon 064/88-18-449
  • Okruzi: Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski - kontakt telefon 064/88-18-486
  • Okruzi: Mačvanski, Moravički , Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški - kontakt telefon 064/88–18–412.

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom obavljanja poljoprivrednih aktivnosti sa sobom ima i radni nalog, koji možete preuzeti ispod teksta. 

Dozvola neophodna i stočarima

Takođe, u slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, poručuje ministarstvo. Internet adresa  za podnošenje elektronskog zahteva za ovo odobrenje za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je: http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

Resorno ministarstvo omogućilo je poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Rok za odgovor na podneti zahtev je, kao i za voćare i povrtare, do 48 časova od prijema poruke.

Higijena i biosigurnosne mere - način prevencije korona virusa kod domaćih životinja

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (smeštaj domaćih životinja, ishrana domaćih životinja, muža domaćih životinja ili lečenje domaćih životinja).

Kao poljoprivrednici koji se bave biljnom proizvodnjom i stočari koji budu dobili dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezni da sa sobom imaju i radni nalog.


Dokumenti


Tagovi

Zabrana kretanja Ministarstvo poljoprivrede Korona virus Stočari Voćari Povrtari Elektronska prijava Dozvola kretanja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P