Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Robna razmena
  • 14.10.2019. 13:00

Za 500 junadi država će dati do 6.000 tona kukuruza

Republičkoj direkciji za robne rezerve pristiglo je, na osnovu javnog poziva države, da daje kukuruz za tovnu junad, 39 zahteva, od kojih je 37 ispravno.

Foto: Jelena Lukić
  • 191
  • 7
  • 0

Država će za 500 junadi, dati između 5.000 i 6.000 tona kukuruza. Uz to, radi se robna razmena merkantilne pšenice za semensku, a poziv traje do kraja novembra. Za sada postoje zahtevi za 4.000 tona semenskog zrna. 

Republičkoj direkciji za robne rezerve pristiglo je, na osnovu javnog poziva države, da daje kukuruz za tovnu junad, 39 zahteva, od kojih je 37 ispravno.

Zorica Anđelković, v.d. direktora Republičkih robnih rezervi kaže da je najveći broj ponuda za razmenu junadi za kukuruz pristiglo od individualnih gazdinstava. 

Država je odluku o razmeni tovne junadi za kukuruz donela po obustavljanju izoza junećeg mesa u Tursku. Anđelkovićeva kako Večernje novosti prenose tvrdi da su pojedini stočari već napravili dogovore sa domaćim klanicama oko otkupa. Da se po njenim rečima u početku pričalo da postoji višak od 2.000 do 3.000 junadi. "Nama je stiglo zahteva za samo 500 junadi i to je realna slika. Da je paritet povoljan vidi se i preko cena na Produktnoj berzi u Novom Sadu. June tada košta oko 2,2 evra po kilogramu", zaključuje ona. 


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Republička direkcija za robne rezerve Izvoz mesa Klanice Razmena robe Zorica Anđelković


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.