Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere bal
  • 06.06.2023. 17:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Čurug, Žabalj

Zašto Čuružani najviše vole John Deere traktore?

Tradicionalni osmi po redu John Deere Bal održan je u Čurugu, mestu sa skoro najvećim brojem John Deere mašina u Evropi u odnosu na broj stanovnika.

Foto: Slaviša Dabižljević
  • 3.074
  • 233
  • 0

Čurug ima 14.000 hektara obradive površine, a ovo selo je, kažu meštani, oduvek bilo napredno i isticalo se po mnogo čemu. Tako su i ove godine, osmi put za redom, Čuružani bili domaćini John Deere Bala. Svako ko je tog dana posetio ovo selo u Bačkoj imao je priliku da pogleda defile traktora zeleno-žute boje.

Svaki treći traktor finansiran putem IPARD-a

Ovo selo opštine Žabalj odavno poznato kao mesto u Srbiji koje ima najviše John Deere poljoprivrednih mašina po glavi stanovnika. Broji 60 ispravnih traktora u radnom pogonu i desetak još treba da stigne.

Zanimljiv je podatak da je svaki treći traktor, koji je prodat od početka ove godine, finansiran je putem IPARD programa.

Mišković najavljuej "čišćenje lagera" sa popustima

"Želimo još jednom da pokažemo da je "Kite" društveno odgovorna kompanija koja ima nameru da traje i da zajedno sa našim dobavljačem John Deere obezbeđujemo servis u garantnom i vangarantnom roku, originalne rezervne delove, servisne usluge redovnih servisa i remonta u našim centrima u Novom Sadu, odnosno Čeneju i Sremskoj Mitrovici i Bačkoj Topoli", kazao je izvršni direktor kompanije "Kite" Srbija Đorđe Mišković.

Mladi poljoprivrednici koji se odluče da svoje poverenje daju kompaniji John Deere imaće još bolju podršku koja ide u pravcu digitalizacije i precizne poljoprivrede, rečeno je na manifestaciji.

Bogatiji za sedam novih traktora

Samo u ovoj godini u Čurug će postati bogatiji za sedam novih traktora. Zoran Simetić, zajedno sa bratom Goranom, organizator je John Deere bala u Čurugu. Na njihovom imanju imaju nekoliko traktora poznatog proizvođača. Prvi su kupili 2002. i na njihovom imanju radio je do kraja 2010. kada je zamenjen većim traktorom. Kupili su po jedan 2012, 2016, i 2018. godine kasnije. 

"Prošle godine na dan manifestacije lično sam se odlučio da kupim još jedan traktor, neznajući da će biti ovakva situacija sa cenama. Jesen je bila najteža u mojoj karijeri. Šta vam kažem, mi se dovijamo na razne načine. Nema mora, nema luksuza, dobar auto, ako se nešto gradi staje se i tome slično. Krediti su krediti i oni se moraju plaćati. Godile bi nam neke olakšice, mada iskreno sumnjam da će ih biti", rekao je Zoran Simetić.

Čurug će postati bogatiji za sedam novih traktora

Na pitanje zašto Čuružani toliko vole John Deere traktor, naš sagovornik kaže da su pouzdani. Osim toga, postprodajna podrška, odnosno servisne mogućnosti doprinele su tome da se sve veći broj meštana odluči za kompaniji  "Kite", koja je ekskluzivni zastupnik ovog brenda za Srbiju i Crnu Goru.

Uskoro "čišćenje lagera"

Na manifestaciji se govorilio i o disbalansu cena žitarica i traktora. Konkretno, o uticaju uvoza ukrajinske pšenice i drugih globalnih kretanja, što za posledicu ima nisku cenu žitarica na domaćem tržištu. U isto vreme, cene poljoprivrednih mašina diktiraju proizvođači sa Zapada. Kompanija najavljuje posebne pogodnosti u narednom periodu.

Kako će izgledati John Deere model traktora 2024.?

"Razmak između niske cene žitarica i visoke cene traktora je sad izuzetno izražen. Verovatno se mora nešto desiti na tržištu žitarica, da li će se desiti intervencijom države, kroz ponudu i tražnju ili na neki drugi način, ali sigurno je da ćemo kraj kalendarske i fiskalne godine, koja se završava 31. oktobra, završiti i sa podsticajem od strane našeg dobavljača", rekao je Mišković i pojasnio da 'čišćenje lagera' podrazumeva dodatne popuste, eventualne kredite i podrške kroz lizing aranžmane i početak nove godine od nule.

U susret regulisanju porudžbina i proizvodnje u fabrikama, pomenuta kompanija je na dvogodišnjem proseku, ali naredna godina bi trebalo da bude daleko bolja, kazao je izvršni direktor i dodao da će ovu godinu završiti sa oko 250 do 300 prodatih John Deere traktora, uprkos svim problemima sa kojima se susreću.


Foto prilog


Tagovi

Čurug John Deere bal John Deere traktori Đorđe Mišković Zoran Simetić Prodaja traktora


Autorka

Zorana Ljubojev

Više [+]

Diplomirana novinarka. Sarađivala kao novinarka, dopisnica i reporterka za nekoliko različitih medija. Najviše voli teme o životu, radu i problemima, "običnog" čoveka.


Partner

KITE d.o.o

Međunarodni put 162a, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +38121400525, e-mail: info@kitedoo.rs web: http://www.kitedoo.rs

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na teritoriji prokupačke opštine šljiva čačanska rana se ne otkupljuje. Proizvođači se pitaju zašto nema tržišta za ovako kvalitetnu šljivu?!