Pretraživanje tekstova
Svakodnevno konzumiramo različite namirnice, a od njihovog kvaliteta i zdravstvene ispravnosti zavisi naše zdravlje i život.
Svetski dan bezbednosti hrane obeležava se 7. juna 2023., već petu godinu nakon što ga je 2018. ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija. Cilj je skrenuti pažnju na značaj zdravstveno ispravne hrane, ali i podstaknuti na sprečavanje, otkrivanje i upravljanje rizicima uzrokovanim hranom, kako bi se doprinelo njenoj sigurnosti, ljudskom zdravlju, ekonomskom prosperitetu, poljoprivrednoj proizvodnji, pristupu tržištu, turizmu i održivom razvoju.
Ovogodišnja tema "Prehrambeni standardi spašavaju živote" naglašava ulogu uspostavljenih praksi i standarda sigurnosti i kvaliteta hrane.
Svakodnevno konzumiramo različite namirnice, a od njihovog kvaliteta i zdravstvene ispravnosti zavisi naše zdravlje i život. Različiti globalni faktori utiču na snabdevanje i bezbednost što mora da bude prioritet jer se poljoprivredno prehrambeni sistemi menjaju s vremenom.
Tagovi
Hrana Prehrambeni standardi 10 činjenica Bolesti Bakterije u hrani Svetkis dan bezbednosti hrane Bezbedna hrana
Autorka
Više [+]
Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Da li znate šta je pretra? Da li se kod vas pravi salata od praziluka i suve paprike?