Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 10.09.2020. 07:35

Želiš li studentsku stipendiju Agrokluba? Klikni, pročitaj i prijavi se

Znatiželjan si, voliš da pišeš i javno iznosiš svoje mišljenje? Imaš dodira sa poljoprivredom i životom u ruralnom prostoru? Ako si se prepoznao u prethodnim rečenicama, nastavi da čitaš, evo i detalja.

Foto: Samotrebizan@Depositphotos
  • 1.108
  • 54
  • 0

Sa dolaskom akademske godine donosimo nove mogućnosti za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine (svih smerova), a koji po završetku studija mogu da zamisle sebe u radnim izazovima agrarnog novinarstva.

Znatiželjan si, voliš da pišeš i javno iznosiš svoje mišljenje? Imaš dodira sa poljoprivredom i životom u ruralnom prostoru? Ako si se prepoznao u prethodnim rečenicama, nastavi da čitaš, evo i detalja.

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta ka temama sektora proizvodnje hrane i dešavanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Vrednost stipendije je 75.000 dinara

Objavljujemo javni poziv, konkurs za stipendiju u vrednosti od 75.000 dinara u kojoj tražimo zainteresovane polaznike završne godine studija navedenih fakulteta.

Šta tražimo? Motivaciono pismo u kojem će se kandidat predstaviti i približiti nam zašto želi da se bavi agrarnim novinarstvom. Dodatno, prilikom prijave potrebno je dostaviti i autorsku reportažu sa nekog poljoprivrednog događaja ili gazdinstva (reportažni tekst uz prateći foto i/ili video prilog).

Nakon izbora najboljih, a pre potpisa ugovora o stipendiranju biće potrebno dostaviti dokaz o upisanoj završnoj godini studija (nije neophodno unapred). Primanje druge stipendije nije prepreka prijavi za primanje naše. 

Cilj nam je da pomognemo materijalnom statusu studenta i prepoznamo potencijalne mlade kadrove, buduće agrarne novinare. Oni će tokom trajanja stipendije imati prilike da steknu nova znanja i iskustva izveštavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacionog sistema Agroklub. 

Koje su tvoje obaveze? 

Kandidati moraju da budu spremni na manje obaveze tokom godine, a koje će se usklađivati sa njihovim drugim aktivnostima. Stipendista će biti angažovan na kreiranju medijskih sadržaja i objavljivanju, kao i učestvovanju u drugim aktivnostima (na primer, na društvenim mrežama i slično).

Konkurs je otvoren od 9. septembra, a krajnji rok za predaju je 9. oktobar 2020. godine. Vaše prijave (motivaciono pismo + reportažu) očekujemo isključivo putem mejl adrese stipendija@agroklub.rs.

Po završetku konkursa, stručni žiri informacinog sistema Agroklub će pristupiti analizi pristiglih prijava i izabrati dobitnike. 

Proglašenje dobitnika, potpisivanje ugovora o stipendiranju, kao i njeno uručivanje (pri čemu će biti potrebno dostaviti dokaz o upisanoj zadnjoj godini studija) biće obavljena do kraja oktobra. Stipendija će biti realizovana kroz 10 meseci u mesečnim anuitetima na račun studenta. 


Tagovi

Stipendija Agroklub Studenti Agronomija Veterina Novinarstvo


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.