Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • dobro delo
  • 28.04.2019. 15:00

Živojin Popić: Poklanjam traktor i mašine za njivu

Trgovac Živojin Popić iz Kule želi da pokloni traktor i priključne mašine nekom ko hoće da obrađuje zemlju, a nema čime. Živojin je do 2000. godine radio i u trgovini i na njivi od 7,5 jutara, koju je nasledio od pokojnog oca.

Foto: Verica Matić
  • 4.559
  • 175
  • 1

Trgovac Živojin Popić iz Kule do 2000. godine je radio i u trgovini i na njivi od 7,5 jutara, koju je nasledio od pokojnog oca. Od tada kako kaže, više nije mogao da radi oba posla, odnosno da sedi na dve stolice. 

"Zemlju sam dao u zakup, a mašine su ostale da čame u šupi. Žao mi je da to gledam, kad znam da bi nekom dobro došle. Iako nisu dugo korišćene, u ispravnom su stanju. U svakom slučaju naći ću i platiti majstora da pregleda svu mehanizaciju i eventualno otkloni neki kvar pre nego što je poklonim," ističe Popić, prenose Večernje novosti. 

Živojina je ganula priča o dečaku koji mašta da ima traktor 

Živojin kaže da ga je ganula priča koju je pročitao u novinama, a govori o dečaku Đorđu Markoviću (16) iz Čepura kod Paraćina, koji sa godinu dana mlađom sestrom Aleksandrom brine o šlogiranom ocu, jer im je majka preminula, i mašta da ima traktor kako bi mogao da obrađuje porodično imanje.

Nameravao je da stupi u kontakt sa malim domaćinima, ali su oni u međuvremenu već dobili traktor i priključne mašine od "Amadeus benda".

Poklanja: traktor, plug, drljaču, setvospremač, tanjiraču, špartač i branu

Živojin je voljan da pokloni traktor "ferguson IMT 333", plug, drljaču, setvospremač, tanjiraču, špartač i branu.

"Ta mehanizacija bi bila od koristi nekom domaćinstvu koje poseduje manje imanje u pasivnim krajevima. U Vojvodini su "fergusone" uveliko zamenili veliki traktori. Mogao bih traktor i priključne mašine da prodam za 2.000 do 3.000 evra, ali se od toga ne bih obogatio, a ovako ću učiniti dobro delo," naglašava Popić.

Poštenje mu je kako je rekao na prvom mestu i životno načelo mu je da pomogne. "Poljoprivrednom mehanizacijom, verujem, mogu nekog da obradujem", kaže za Večernje novosti Žika trgovac.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Mehanizacija Poklon Dobro delo Poljoprivredno gazdinstvo Živojin Popić Đorđe Marković


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.