Biofor BioP Tečno mikrobiološko đubrivo

Biofor System d.o.o.

Kontakt - Biofor System d.o.o.

Biofor System d.o.o
Batajnički drum 23
11080 Zemun - Beograd
web: www.biofor.rs
mail: office@biofor.rs
tel: +381 (0) 64 18 33 422

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Poštovani poljoprivredni proizvođači, svedoci smo da je u većini useva kukuruza zabeležena "ljubičasto-crvenkasta" boja listova (od vrha ka osnovi) ili cele biljke. Uzrok je nedostatak, odnosno “blokada” fosfora.

Do ove pojave dolazi zbog:

  • Nedostatka fosfora
  • Slabe mikrobiološke aktivnosti
  • Zbijenog zemljišta
  • Hladnog vremena

Naša zemljišta su prebogata fosforom, zbog unosa mineralnog đubriva i rezervi fosfora vezanog  za druga jedinjenja u zemljištu. Mikroorganizmi su ti koji vrše snabdevanje biljaka fosforom i drugim makroelementima. Bakterija Bacillus megaterium var. phosphaticus je ekspert za snabdevanje biljaka fosforom iz zemljišta. Naša zemljišta su zbog smanjenog unosa stajnjaka sve siromašnija sa mikroorganizmima, zbog čega je smanjena biogenost zemljišta. Zemljišta su nam sve više zbijenija, siromašnija organskom materijom i sve više praše prilikom agrotehničkih operacija. Kukuruzu je u ovoj fazi neophodna pomoć mikroorganizama. Čim se unesu u zemljište, mikroorganizmi će početi intenzivno snabdevanje kukuruza fosforom i ostalim makroelementima. Biljka će u veoma kratkom vremenskom periodu izaći iz stanja mirovanja. Biljka kukuruza može sama da se izbori sa ovim nedostatkom, ali za taj proces je neophodno i do 30 dana. Svaki dan zastoja u ovom periodu vegetacije predstavlja opasnost da kukuruz uđe kasnije u fazu cvetanja i oplodnje. Prethodnih godina su zabeležene sve više temperature u fazama cvetanja i oplodnje kod kukuruza, što može dovesti do smanjene oplodnje i smanjenih prinosa.

Preporuka Biofor Systema je primena preparata Biofor BioP, eksperta za fosfor. Biofor BioP je mikrobiološki preparat, sastavljen od više različitih baketrija koje su ključ za snabdevanje biljaka fosforom. Biofor BioP se preporučuje za zemljišta sa visokim i niskim sadržajem ukupnog fosfora. Komponenta Biofor BioP je i Bacillus subtilis, koji je najviše upotrebljivan biofungicid na svetu.

Pomozite Vašem usevu, dajte mu snagu za dobar start i obezbedite sigurne i visoke prinose uz preparat Biofor BioP!

Primena:

U ratarstvu: 3l/ha u prvim fazama razvoja, uz utrošak vode od 200-400l.

U povrtarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu: 5l/ha uz utrošak vode do 100l.

Info

Kategorija: Đubriva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 24.03.2020.
Pregleda: 254
Šifra oglasa: 46505

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas