Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

EkoVital®

Ekopatent d.o.o

Kontakt - Ekopatent d.o.o

Ekopatent d.o.o
Njegoševa 1
21 460 Vrbas 
+381 62 977 1946
+381 62 860 9842

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Efekti EkoVital®

Sadržaj :

  • Organska materija: 21%
  • Azot(N): 10%
  • Fosfor (P):1%
  • Kalijum (K): 4%

Delotvornost preparata:

  • Zbog visokog sadržaja fulvo i huminskih kiselina preparat EkoVital® podstiče razvoj korisnih bakterija u zemljištu,
  • Stimuliše bakterije (azotofiksatore, fosforo-mineralizatore i sl.) čija aktivnost dovodi do bržeg razlaganja organske materije u zemljištu i stvaranja humusa,
  • Utiče na popravku kvaliteta istrošenih i zakišeljenih zemljišta usled prekomerne upotrebe mineralnih đubriva,
  • Utiče na jačanje korenovog sistema kulturnih biljaka prema bolestima mikrobiološkog porekla,
  • Preparat se može mešati sa drugim mikro-biološkim preparatima,
  • Preparat se može koristiti u vegetativnoj fazi rasta.

Način upotrebe:

Pre osnovnog đubrenja u jesen strnište sa svim žetvenim ostacima na njivi tretirati sa 2 litre EkoVital® preparatom na 1 ha. Ukoliko njivu ne đubrite sa veštačkim đubrivom naša preporuka je da se pored 2 litre EkoVital®-a u prskalicu doda još 15 kg Uree i sve zajedno rastvori u 200-250 litara vode da bi se zatim poprskala njivu od 1 ha.

Ukoliko đubrite i sa veštačkim đubrivom, po njivi razbacajte potrebnu količinu veštačkog đubriva, poprskajte sa 2 litre EkoVital-a po hektaru bez dodavanja Azota u prskalicu. Zaorati ili kultivirati u narednih 60 dana u zavisnosti od meteo uslova. Preparat EkoVital ne sadrži bakterije niti mikro-organizme pa na njegove efekte ne utiče temperatura niža od 0° C. EkoVital® podstiče aktivnost zemljišta i razlaganje biljnih ostataka i njihovo pretvaranje u humus.

Zašto koristiti EkoVital®:

Razlaganje organskog otpada (strnjište ) u zemljištu povoljno utiče na poboljšanje vodnog, vazdušnog, toplotnog režima i biološku aktivnost zemljišta. Bio-razgradnju organskog otpada saEkoVital®om možemo koristiti za poboljšanje kvaliteta degradiranih zemljišta. U poljoprivrednoj proizvodnji nastaje velika količina organskog otpada. Pod poljoprivrednim otpadom podrazumevamo ostatke biomase jednogodišnjih biljaka, slama, kukuruzovina, stabljike drugih biljaka, ostaci nastali orezivanjem voća. Ovaj otpad može poslužiti kao dobra sirovina za dobijanje organskog đubriva ( humusa) .

Kolike su količine poljoprivrednog otpada ukazuje podatak da na proizvedenu 1t zrna kukuruza nastaje 0,88 t otpada. Iz ove količine otpada pravilnim tretiranjem ne spaljivanjem može se dobiti koristan proizvod (đubrivo , humus). Najaktivniji organizmi u procesu razlaganja su bakterije, gljive, aktinomicete. EkoVital® stimuliše rast i razvoj bakterija i gljivica. Ovi organizmi su prisutni u biljnim ostacima, lišću, zemljištu, ... Razlaganje (kompostiranje) je zasnovano na sukcesiji mikrobnih populacija pri čemu uslovi koje stvara jedna grupa mikroorganizama podstiču aktivnost populacije organizama koja je nasleđuje.

Proces bio-razlaganja

Različite vrste mikroorganizama su aktivne u različitim fazama razgradnje. Mezofilni mikroorganizmi vrše razlaganje organske materije i povečavaju temperature, čime ograničavaju uslove za sopstveni opstanak ali istovremeno stvaraju uslove za razvoj termofilnih populacija. Bakterije su uglavnom najbrojnije u organskim ostacima (bio-masa) i razgrađuju lako dostupna jedinjenja (proteine, ugljene-hidrate). Takođe, prisutne su i azotofiksirajuće bakterijekoje vezuju atmosferski azot i inkorporiraju ga u ćelijsku masu. Gljive imaju važnu ulogu u kompostiranju i to u fazi sušenja komposta, pošto one podnose uslove sa malo vlage bolje nego bakterije.

Neke gljive imaju enzimske sisteme koji učestvuju u razlaganju lignin, hitina. Aktinomicete učestuju u razlaganju aromatična jedinjenja, steroida, fenole i druge složene organskih molekula. Bio-razlaganje je dugotrajan proces ali poslednjih godina došlo je do napretka u tehnologiji pojavom proizvoda koji su foto-stabilni , sadržajno stabilni (tri godine u ambalaži) i otporni na niske temperature kao sto je EkoVital®.

Info

Kategorija: Zaštitna sredstva i đubriva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 15.09.2016.
Pregleda: 2186
Šifra oglasa: 28640

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas