Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

GÜTTLER VALJAK

Güttler Kft. (SRB)

Kontakt - Güttler Kft. (SRB)

Kontakt Srbija:
MSc. Peteš Čila
menadžer prodaje
mob. tel.: +381 691 842 533
e-mail: csilla.petes@guttler.hu
e-mail: lilla.hejja@guttler.hu Distributer:
Shadow Agro
Topolski put 2
24426 Trešnjevac
tel: +381 63 653 975

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

  • Višenamensko oruđe za stvaranje idealne strukture zemljišta;
  • izvrsna sposobnost drobljenja grudvi;
  • bolji smeštaj semena;
  • intenzivnije podsticanje bokorenja;
  • mogućnost samočišćenja.

GÜTTLER je jedino rešenje koji i pored suvih uslova zemljišta, obavlja najbolji posao koji možemo očekivati.
Čak i u slučaju suvih i teških zemljišta, moguća je ranija priprema zemljišta i setva. Zahvaljujući prizmatičnom profilu valjaka, nije neophodno imati veliku težinu, tako da je i zahtev za vučnu silu manji. Takođe preporučujemo za valjanje pre i posle setve.

Upotreba Güttler valjka rezultira sabijanje dubljeg sloja zemljišta, dok posteljica semena ostaje rastresita, u donjem delu fine  dok u gornjem - površinskom delu nešto grublje strukture. Ovako formirana posteljica doprinosi očuvanju vlage, bolji smeštaj semena što garantuje snažno i ujednačeno nicanje. 

Agregatiranjem štedimo gorivo

Jedan od najčešćih načina korišćenja standardnih Güttler valjaka jeste agregatiranje sa tanjiračom. Ovim načinom rešavamo ne samo ljuštenje strništa i razbijanje grudvi u jednom prohodu, već i očuvanje vlage. Pošto se valjanje ne javlja kao posebna operacija, štedimo gorivo i vreme. Dalja prednost valjanja jeste što stvaramo uslov za istovremeno klijanje korovskih kao i rasutih semena, što omogućava mehaničko uništavanje istih u jednom prohodu.

Podsticanje bokorenja i usejavanje

Prolećnim valjanjem kod ozimih useva doprinosimo bokorenju, što rezultira povećanje prinosa čak i do 15%.  Valjak u potrebnoj meri ozleđuje mlade biljke što pospešuje bokorenje. Istovremeno unosi u zemljište prethodno razbacano đubrivo što omogućuje bolju iskorićenost istih. Dodatni rezultat ostvarujemo ako uz valjak angažujemo i jednu sejalicu za površinsku setvu. Najbolji izbor za ovu svrhu je Güttler GreenMaster, koji u jednom prohodu obavlja usejavanje i podstiče bokorenje, smanjujući tako vaše troškove a povećava kvalitet i kvantitet prinosa. Dalja prednost Güttler valjaka jeste što značajno uništavaju širokolisne korove

Izvanredno kopiranje terena

Güttler valjci su konstruisani tako da na najbolji mogući način kopiraju teren. Npr. na jednom Güttler valjku od 6m nalazi se 4 sekcije za kopiranje terena, dok kod drugih valjaka iste širine obično samo tri. Ovako je smanjena veličina nepovaljanih površina.

Izbegavanje problema jesenje pripreme zemljišta

Raznovrsna jesenja obrada zemljišta suočava se, obično posle kukuruza, problemom velike mase biljnih ostataka. Ne smemo međutim zaboraviti da i ozime kulture imaju ozbiljne zahteve za dobrom posteljicom semena. Güttler valjak je i ovde partner, jer se veoma dobro uklapa u većinu tehnologije jesenjih obrada zemljišta. Güttler valjak stvara najidealniju strukturu zemljišta za posteljicu semena tako, što je površinski sloj nešto grublje dok je donji sloj fine mrvičaste strukture. Na taj način potpomaže očuvanju vlage neophodno potrebne za klijanje i nicanje uševa. 

Idealna obrada oranja u jednom prohodu

Güttler valjci sa popularnim opružnim FlatSpring ravnjačima izvanredno su pogodni za obradu oranja. Obradom oranja rešen je u velikoj meri problem stvaranje grudvi, razora, slogova. FlatSpring opružni ravnjač pomera zemljište po površini čitavom širinom. Na taj način struže višak zemljišta sa slogova, popunjava razore, dok brigu o grudvama vodi Güttler valjak.

Razbijanje grudvi u najnepovoljnijim uslovima zemljišta

Karakterističan logo Güttler valjaka se sastoji od plašta valjaka sa prizmatičnim izbočinama. Zahvaljujući konstruktivnoj izvedbi na svaki pojdeini m² pripada 305 kom ovakvih agresivnih prizmatičnih izbočina. Zatim, ove prizmatične izbočine se terete sa oko 400 kg mase po dužnom metru, što omogućava da stvorene grudve i po najtvrđem terenu budu razbijene. Ako se, zahvaljujući ekstremnim vremenskim prilikama, stvore tako tvrde grudve da na prvi pogled nema očekivanih rezultata, preporučljivo je detaljniji pregled grudvi. Prizmatične izbočine Güttler valjaka, i pod najtežim uslovima, stvore pukotine po grudvama koje pod dejstvom kiše ili jačih sunčevih zraka raspadaju. 

Odlično samočišćenje
U Güttler valjke se ugrađuju zvezde sa dvojakim prečnikom. Zvezde sa različitim prečnicima međusobno se mogu ekscentrično pomerati, što rezultira međusobno čisćenje. Kod obrade oranja, na površinu često izlazi zemljište povećane vlažnosti, koje uzrokuje ulepljivanje kod različitih valjaka. Međutim, Güttler valjak zbog sposobnosti samočišćenja ne lepi se ni onda kada su drugi valjci već ulepljeni.

"Guttlerovanjem" povećanje prinosa do čak 15%

"Korišćenjem Güttler valjka u proleće 2015. godine, za podsticaj bokorenja pšenice, postigao sam izvanredne rezultate, 10-15 dana posle valjanja usev se ekspanzivno bokori i postaje bujniji. U žetvi povećanje prinosa je bilo oko 10% u odnoso na nepovaljane površine. Uoči setve prolećnih kultura korišćenjem ovog valjka stovorio sam posteljicu semena iznad mojih očekivanja. Nicanje je bilo brzo i ujednačeno. Jeste da sam investirao značajna sredstva, ali sam ubeđen da će mi se uloženi novac brzo vratiti koroz povećenje prinosa ozimih i jarih kultura. "

Imre Kalman iz Temerina 

Stvaranje ujednačene dubine setve
Ubuduće valjajte i pre setve, jer predsetveno valjanje Güttler valjcima stvara potrebno duboku osnovu semene posteljice. Kao rezultat svega toga jeste da seme uvek dospeva na ujednačenu dubinu i za klijanje najbolju sredinu zato će nicanje biti ekspanzivno i ujednačeno. 

Info

Kategorija: Obrada zemljišta
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Okrug: Severnobački okrug, Vojvodina
Datum objave oglasa: 23.02.2018.
Datum izmene oglasa: 30.10.2018.
Pregleda: 1278
Šifra oglasa: 37547

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas