Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sadnice Kaki Jabuke

Oglas je istekao!

Pogledajte slične oglase iz kategorije: Mehanizacija.

Kontakt - Rasadnik Proleće Kruševac

pogledaj sve oglase korisnika

Cena: 1.200,00 din ∼ 10,23 €

Opis

Sadnice Japanske Kaki Jabuke (Diospyros Kaki). U ponudi kalemljene dvogodišnje sadnice japanske kaki jabuke sorte Vanilija.

Sorta japanske jabuke Vanilija spada u otpornije sorte. Proradja u 3. godini od datuma sadnje. Plod je srednje krupnoće. Ova sorta japanske jabuke kao i sorta Vanilija su pogodne za naše terene. Forma drveta je kao kod osnovne vrste, krupni zeleni listovi i bogato razgranata krošnja. Kasno u jesen dozrevaju krupni plodovi, jarko narandžaste kože, aromatičnog ukusa. Preporuka je da se Kaki jabuka što duže ostavi na granama kako bi prirodno sazrela. Ukoliko prete rani jesenji mrazevi, oberite plodove i ostavite u gajbicama na suvom i hladnom mestu. Plodovi kaki jabuke sorte tipo su veoma ukusni, aromatični  i slasni.

Ovo izuzetno zdravo voće kaki je veoma bogato vitaminom C, pa samim tim i  jača imunitet.

Sadrži tri grama biljnih vlakana , pomaže i u snižavanju nivoa holesterola i krvi i u regulisanju varenja creva. Sadrži veliku količinu voćnog šečera fruktoze, pa se preporučuje  u ishrani onih koji imaju povišen nivo šećera u krvi.

Japanska jabuka je posebno bogata flavonoidima, a naročito kvercetinom, pa se treba konzumirati sa ciljem kao prevenciju od kardiovaskularnih oboljenja. Zahvaljujući flavonoidima,  i jako antioksidativne moći ona štiti organizam i od štetnih uticaja radikala.

U istočnoj tradicionalnoj medicini, koristi se  u lečenju upale creva, hemoroida, bolesti želuca, bolesti jetre i žuči  Prirodni je laksativ, a poseduje antibiotska i antibakterijska dejstva. Takođe može da pomogne da se snizi visoka telesna temperatura i da se ublaže simptomi gripa i prehlada.

Sadi se na istom principu kao i obicne sadnice voca, stim sto bi bilo pozeljno posaditi je na mestu gde ima vise sunceve svetlosti u toku dana.

Sadnice kaki jabuke možete poručiti telefonom ili putem sajta rasadnikprolece.com

Info

Kategorija: Mehanizacija
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: 1.200,00 din (∼ 10,23 €)
Država: Srbija
Okrug: Rasinski okrug
Grad: kruševac
Datum objave oglasa: 22.11.2022.
Pregleda: 209
Šifra oglasa: 55872

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas