Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lubenice za Ginisov rekord
  • 29.08.2016. 18:00

Iz jedne sadnice čak 131 lubenica!

Kinezi mogu da se pohvale lubenicom koja je ušla u "Ginisovu knjigu rekorda" kao najproduktivnija pojedinačna sadnica tog voća, na kojoj je sazreo čak 131 plod.

Foto: Best China News
  • 3.133
  • 311
  • 0

Kinezi mogu da se pohvale lubenicom koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najproduktivnija pojedinačna sadnica tog voća, na kojoj je sazreo čak 131 plod, piše portal andnowuknow.com.

U najboljim mogućim uslovima, na jednoj sadnici lubenice, obično sazru 2-4 ploda. Međutim, to se na uzgojnom polju kineske kompanije Zhengzhou Research Seedling Technology, koja se bavi tehnologijom semena, nije dogodilo.

Tajna uspeha - specijalni način navodnjavanja i đubrenja

Agronom Zu Hugen je nakon 90 dana nege predstavio "kralja lubenice" kojeg je posadio 26. aprila ove godine. Svi plodovi te lubenice dostigli su optimalnu veličinu, u proseku 10 kilograma, a najteža lubenica bila je teška čak 19 kilograma.

Hibrid nazvan Tianlong 1508 je izuzetno otporan na bolesti, a Hugen tvrdi da je tajna uspeha samo u posebnom načinu navodnjavanja u kojem nisu korisitli hladnu vodu već onu skladištenu koja je bila jednaka sa spoljašnjom temperaturom vazduha. Zu Hugen kaže da su vodu obogaćivali đubrivom što je obezbedilo dovoljno hranljivih materija za ovako bogat rod. "Kralja lubenica" su svaki dan obilazili i pazili da se vreže ne zamrse. Još se ne zna da li će se taj hibrid koristiti u masovnoj proizvodnji, ali uprkos tome on je već privukao pažnju velikog broja uzgajivača.

Foto: Best China News


Povezana biljna vrsta

Lubenica

Lubenica

Engleski naziv: Watermelon | Latinski naziv: Citrullus lanatus L.

Lubenica je jednogodišnja zeljasta biljka iz porodice Cucurbitaceae. Razvija snažni korenov sistem koji se najvećim delom razvija u zoni do 40 cm zemljišta, a glavni koren dopire... Više [+]

Tagovi

Lubenica Kina Ginisova knjiga rekorda Tianlong 1508


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)