Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • XXL povrće
  • 11.09.2020. 15:00

Mladić u svojoj bašti uzgaja divovsko povrće koje ruši svetske rekorde

Povrtar iz Nemačke postavio je svetski rekord s najvećom globalnom različitošću XXL povrća, a uzgaja divovske repe, luk, šargarepu, tikvice, paradajz i rotkvice.

Foto: Facebook/Patrick Teichmann
  • 200
  • 7
  • 0

Mladi baštovan iz Posnecka u Nemačkoj postavio je svetski rekord s najvećom globalnom raznolikošću divovskog povrća u svojoj bašti, piše bild.de.

Patrik Tajhman se na svom fejsbuk profilu pohvalio da je postavio rekord nakon berbe 33 različite vrste povrća među kojima su ogromne repe, luk, paradajz, šargarepa, tikvice i rotkvice i to u svojoj bašti.

Pobednik ne skriva sreću i ponos

"Svetski rekord najveća je stvar koja se može desiti uzgajivaču divovskog povrća", napisao je presrećni Tajhman.

"To ću uvek ceniti", dodao je.

Uspeh ovog 28-godišnjaka potvrdio je i Olaf Kuhenbeker, glavni sudija Nemačkog instituta za rekorde (Rekord-Institut für Deutschland) dodelivši mu priznanje kojim se ovaj baštovan pohvalio na fejsbuku.

Osobe koje su se takmičile morale su da proizvedu najmanje 30 različitih vrsta divovskog povrća kako bi se kvalifikovale, a Tajhman je uspeo da uzgaji 33 i to nakon što mu je hladno proleće uništilo deo prinosa.

Otkrio je i neke tajne gajenja poput nege biljaka dečjim puderom, šumećih tableta magnezijuma rastopljenih u vodi za zalivanje, pokrivanje tikvi hladnim peškirom za vreme vrućina i slično.

Šta savetuje Ginisov rekorder u uzgoju najvišeg paradajza?

Podsetimo, nedavno smo pisali i šta savetuje Čarls Vilber, Ginisov rekorder u uzgoju najvišeg paradajza, čija je biljka porasla preko osam i po metara i rodila sa gotovo 200 kg plodova.


Tagovi

Patrik Tajhman XXL povrće Divovsko povrće Priznanje Povrtarstvo Rekord


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]