Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gajenje peršuna
  • 11.08.2016. 18:00

Umesto šećerne repe odlučio da seje peršun

Zoltan Muči, iz Gornjeg Brega, nedaleko od Sente, odlučio je da šećernu repu zemeni peršunom lišćarom koji, takođe, ima dobru cenu.

  • 3.980
  • 191
  • 0

Iako je prošle godine šećerna repa bila u samom vrhu po isplativosti ratarskih kultura, Zoltan Muči, iz Gornjeg Brega, nedaleko od Sente, repu je odlučio da zemeni peršunom lišćarom koji, takođe, ima dobru cenu.

Zoltan je ove godine, prvi put, posejao peršun na 37 hektara, ali uz primenu najsavremenije tehnologije, jer kako i sam kaže, ako želite da imate vrhunski rezultat morate da ispoštujete sve što struka preporučuje u gajenju bilo koje kulture, pa se zato na zaštiti i prihrani nikad ne štedi. Čitava površina se navodnjava, a peršun kroz sistem kap po kap dobija i prihranu. Sam sistem je ukopan u zemlju i sve je kompjuterski regulisano. Na parcelama gde je odrađena subirigacija samo se smenjuju kulture, a dobar prinos opravdava visoka početna ulaganja.

Kako je ovaj proizvođač došao na ideju da gaji peršun, kome ga prodaje, po kojoj ceni, kao i koliko je zadovoljan tom kulturom saznajte u video prilogu:


Tagovi

Peršun Zoltan Muči Navodnjavanje Subirigacija Kosidba peršuna


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D