Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krompir
  • 06.05.2022. 10:00

Za kilogram mladog krompira do 300 dinara?

Svi ljubitelji sezonskog povrća svakako neće izostaviti ni mladi krompir, ali da li će moći da ga priušte?

Foto: Depositphotoss/belchonock
  • 309
  • 84
  • 0

Krompir, jedna od osnovnih namirnica u gotovo svim domaćinstvima ovoga proleća je poskupeo. Kilogram mladog krompira na rumskoj pijaci staje od 250 do 300 dinara, a cena po kilogramu za prošlogodišnji krompir iznosi od 80 do 100 dinara. Da li se krompir bez obzira na poskupljenje kupuje i dalje i u kojim količinama, istražio je RTV.

Kako potvrđuje Sistem tržišnih infomarcija poljoprivrede Srbije na pijacama širom zemlje znatno je bolja ponuda tikvice, mladog krompira, karfiola, brokoli, krastavca i kupusa, proizvedenih u Srbiji, uticala je na pad cena ovih poljoprivrednih proizvoda. Cena prošlogodišnjeg krompira se kretala od 70 do 80 dinara.

Za mladi do 300, za prošlogodišnji do 100 dinara (foto: S. Mujić)

Zaliha belog i crvenog krompira od prošle ima. Kako prodavci kažu on i dalje drži cenu, ali je svakako neizostavan pri pripremi gotovo svih jela. Svi ljubitelji sezonskog povrća svakako neće izostaviti ni mladi krompir. Međutim od kako se po prvu put pojavio ove godine na pijačnim tezgama pre dve nedelje cena mu se kreće od 250-300 dinara, što je u odnosu na ranije godine prilično visoka cena.

Oni nestrpljivi neće štedeti novac da bi uživali u jednoj od omiljenih prolećnih namirnica. Ali sveopšti utisak je da su cene visoke i da možda treba malo pričekati na sniženja.


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potiče iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i pre 8 000 godina. U Evropu su ga doneli španski istraživači u 16. veku i poklonili papi... Više [+]

Tagovi

Krompir Mladi krompir Cena Povrće STIPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃