Pretraživanje tekstova
Petar Maksimović je proizveo mlevenu papriku za svoju čardu, a onda se za nju pročulo sve do Australije.
Ljubitelji ljutog paprikaša reći će vam da ovaj gurmanski specijalitet nikako ne može bez ljute paprike. To dobro zna i Petar Maksimović, koji od svežu paprike pravi začin, za potrebe svoje čarde na Dunavu kod Bezdana.
"Svidelo se to ljudima, pa sam povećavao proizvodnju. Prodavao sam do sada na ostalim čardama, na pijaci, ali ovog začina ima i u Kanadi, Australiji, arapskim zemljama", priča on za RTV.
Trenutna godišnja proizvednja je oko tri tone. Osnova začina su sveža ljuta paprika i so, ali ono što komplikuje proizvodnju je čuvanje. Zbog toga Petar ima posebno pakovanje, pa svoj proizvod prodaje poznatom trgovinskom lancu, koji je čuo za kvalitet ove paprike.
"Osim za paprikaš, ovaj začin ide uz svako jelo. Stekao je sada već svoje ime i prezime i postao je prepoznatljiv", kaže Maksimović.
Foto: NaneStrasse / Pixabay
Izvori
Tagovi
Petar Maksimović Bezdan Mlevena paprika Ljuta paprika
Autorka
Više [+]
Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!