Pretraživanje tekstova
Takođe želim ponoviti da sporazum neće promeniti ukupni opseg, kvalitet ili sigurnost govedine uvezene u EU, koja će ostati u skladu sa visokim evropskim standardima, rekao je Fil Hogan.
Evropska komisija prošle nedelje podelila je sa državama članicama uspešan ishod pregovora za preispitivanje funkcionisanja postojeće kvote za uvoz goveđeg mesa bez hormona u EU.
Komesar EU za poljoprivredu Fil Hogan izjavio je: "Uz uspešan ishod pregovora, Komisija je donela vrlo važno pitanje sa glavnim trgovinskim partnerom sa kojim smo uključeni u šire pregovore o trgovini. Ovim korakom Evropska unija ponovo potvrđuje svoju posvećenost da dovede do nove faze u odnosima sa Sjedinjenim Državama, u skladu sa sporazumom postignutim između predsednika Junkera i Trampa u julu 2018. Takođe, želim ponoviti da sporazum neće promeniti ukupni opseg, kvalitet ili sigurnost govedine uvezena u EU, koja će ostati u skladu sa visokim evropskim standardima."
Na osnovu mandata Veća, Komisija je u suštini postigla sporazum sa Sjedinjenim Državama i drugim značajnim zemljama dobavljačima, da će se 35.000 tona i kvote dodeliti SAD-u, fazno u razdoblju od sedam godina, a preostali iznos kvote za sve druge izvoznike.
Nakon zaključenja ovog uzajamno zadovoljavajućeg ishoda u skladu sa pravilima WTO- a, Komisija će podneti pravne predloge Veću kako bi odobrila njegov potpis i sklopila sporazum sa Sjedinjenim Državama u predstojećim mesecima, nakon traženja saglasnosti Evropskog parlamenta.
Izvori
Tagovi
Autorka
Više [+]
Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
U jugozapadnoj Andaluziji, u regiji Sierra de Aracena, nastaje najpoznatiji iberijski pršut – proizvodi se od posebne rase svinja koje slobodno pasu i hrane se žirovima, što mesu daje jedinstvenu aromu i teksturu. Najčuveniji je Jamón de Ja... Više [+]
U jugozapadnoj Andaluziji, u regiji Sierra de Aracena, nastaje najpoznatiji iberijski pršut – proizvodi se od posebne rase svinja koje slobodno pasu i hrane se žirovima, što mesu daje jedinstvenu aromu i teksturu. Najčuveniji je Jamón de Jabugo, zaštićen oznakom geografskog porekla, dok se najskuplji pršut na svetu, Manchado de Jabugo, proizvodi upravo ovde. Kilogram košta čak 4.840 evra, a suši se sedam godina. Naziv potiče od retke rase svinje Manchado de Jabugo. Ova vrsta je bila gotovo izumrla, ali su je lokalni farmeri sačuvali i ponovo oživeli. Svinje žive slobodno u hrastovim šumama, a njihov prirodan način ishrane i uzgoja presudan je za specifičan ukus ovog delikatesa. #prsut