Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove tehnologije
  • 15.06.2021. 11:00

Mlekara Šabac uvodi savremenu tehnologiju obeležavanja i praćenja proizvoda

Savremena tehnologija obeležavanja i praćenja proizvoda vredna 800.000 evra poslednja je u nizu inovacija koje Mlekara Šabac uvodi u svoju proizvodnju čime nastavlja dalji razvoj lokalnog i globalnog poslovanja.

Foto: Depositphotos/gabriel11
  • 102
  • 8
  • 0

Mlekarska industrija, kao i svaka druga grana privrede više ne može da računa na konkurentnost, na bilo kom tržištu, ukoliko ne primenjuje savremene standarde proizvodnje koji su garant efikasnosti, bezbednosti i kvaliteta. Zbog toga ulaganja u inovacije i napredne tehnologije u proizvodnji predstavljaju ne samo trenutni biznis prioritet Mlekare Šabac, već i njen strateški plan za održivu budućnost poslovanja.

Kao jedan od lidera srpske mlekarske industrije, ali i najveći domaći izvoznik mlečnih proizvoda (među kojima su dobro poznati brendovi Sirko, A la Kajmak, beli meki sir Mediterano), Mlekara Šabac stalno unapređuje svoj proizvodni proces čime ostaje konkurentan i kompetentan igrač na tržištu koje se neprestano menja.

Data Matrix tehnologija

Izvoz i plasiranje proizvoda na 15 svetskih tržišta od Rusije, preko Evrope do Sjedinjenih Američkih Država zahteva da uvek spremno odgovorite na svaki zahtev koji određena zemlja može da uputi, kažu u ovoj mlekari.

"Ovo je moguće samo zahvaljujući ozbiljnim investicijama u inovativne proizvodne tehnologije. Mi smo tako postali prva srpska mlekara koja je izvezla proizvode usklađene sa Data Matrix tehnologijom i time u potpunosti odgovorila na nedavno uvedene zahteve ruskog tržišta na kojem smo prisutni više od 10 godina i gde sada svaki proizvod mora biti obeležen QR kodom", izjavio je direktor sektora održavanja, energetike i investicija u Mlekari Šabac Nenad Ilić.

Izvoz na 15 svetskih tržišta od Rusije do SAD-a (foto: Mlekara Šabac)

Rusko tržište svakako spada među najveća i najkonkuretnija svetska tržišta, što znači da prehrambeni proizvodi koji se tamo izvoze podrazumevaju saglasnost sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti. Deo tih saglasnosti su i inovacije poput Data Matrix (DM) tehnologije. Obeležavanje svakog proizvoda jedinstvenim DM kodom predstavlja tehnologiju koja potrošačima na jednostavan i brz način, korišćenjem aplikacija na telefonu, daje sve informacije o samom proizvodu.

Ruski potrošači su vrlo zahtevni i očekuju da budu jasno i efikasno informisani o proizvodima koje koriste, posebno kada su prehrambene namirnice u pitanju - gde pored kvaliteta, bezbednosti i autentičnosti proizvoda, žele da znaju i o poreklu sastojaka, njihovoj nutritivnoj vrednosti i drugim relevantnim podacima.

Data Matrix tehnologija predstavlja upravo takav sveobuhvatan track & trace sistem koji prati svaki proizvod - u kompletnom lancu, od proizvodnje do plasiranja na police u radnjama.


Tagovi

Mlekara Šabac Nenad Ilić Izvoz Data Matrix tehnologija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...