Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Budimka
  • 24.10.2015. 13:01

Po treći put propala prodaja Budimke

Okončan je i treći poziv za prodaju, gde se fabrika za preradu voća - Budimka, nudila za najmanje 30 odsto procenjene tržišne vrednosti. Ni ovoga puta nije prodata.

Foto: budimka.rs
  • 77
  • 2
  • 0

"Država je učinila sve da fabrika za preradu voća Budimka iz Požege bude prodata, ali to nije uspelo ni u trećem pokušaju", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

"Na žalost, okončan je i treći poziv za prodaju, gde se Budimka nudila za najmanje 30 odsto procenjene tržišne vrednosti. Interesovanje je pokazao samo jedan investitor koji nažalost nije položio depozit da bi mogao da učestvuje u kupovini", kazao je Stevanović te dodao da će se u narednom periodu odlučiti da li će se status Budimke rešavati kroz unapred pripremljeni program reorganizacije ili kroz stečaj. "Mi smo učinili sve da ova fabrika bude prodata, ali to se nažalost nije desilo", poručio je Stevanović.

Za Budimku je bila zainteresovana kompanija Feman, koja je u roku otkupila dokumentaciju, ali nije uplatila depozit. Ova fabrika je jedna od 43 firmi za koje 31. oktobra ističe zaštita države. Budimka je 2008. godine prvatizovana, a 2010. privatizacija je raskinuta.

Foto: budimka.rs


Izvori

beta.rs


Tagovi

Budimka Feman Depozit Prodaja Stečaj Tržišna vrednost Dragan Stevanović Kupovina Požega

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu