Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruske sankcije
  • 12.08.2015. 11:00

Rusija proširuje zabranu uvoza hrane

Rusija planira da proširi zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja na još neke države koje su podržale sankcije iz EU.

Foto: depositphotos.com
  • 56
  • 2
  • 0

Rusija planira da zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja proširi na još neke države, javlja ruska novinska agencija RIA novosti, citirajući potpredsednika ruske vlade Arkadija Dvorkoviča.

"Rusija, koja je u avgustu prošle godine zabranila uvoz većine prehrambenih namirnica sa Zapada, planira da pomenutu zabranu proširi na još neke države koje su podržale sankcije Evropske unije protiv Rusije. Mislim da će odluka biti doneta u najskorijem roku", izjavio je Dvorkovič, a prenosi Rojters.

Na "crnoj listi" sedam novih zemalja?

U informaciji nije nagovešteno o kojim se zemljama radi. Istovremeno, druga ruska agencija, Interfaks javlja da će crna lista Rusije biti proširena za sedam novih država.

U nedavno objavljenom saopštenju Evropske unije je navedeno da su se Ukrajina, Crna Gora, Albanija, Island, Lihtenštajn, Gruzija i Norveška pridružile produžavanju sankcija EU protiv Rusije na još godinu dana. Od pomenutih zemalja, samo Norveška je od evropskih zemalja van EU pogođena aktuelnim kontrasankcijama Rusije na uvoz hrane iz zapadnih zemalja, ali i SAD, Kanada, Australija.

Dvorkovič je, takođe, izrazio očekivanje da će Rusija izvesti između 25 i 27 miliona tona žitarica u 2015/2016. godini. Kako podseća Rojters, EU je 2014. godine uvela sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Foto: depositphotos.com; mantonino


Izvori

Tanjug


Tagovi

Rusija Zabrana uvoza hrane Sankcije Prehrambene namirnice Arkadij Dvorkovič Ruska Vlada Crna lista Moskva