Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz
  • 08.08.2022. 12:00

Saudijci odobrili uvoz srpskog mleka i mesa

Mogućnost plasmana srpske hrane na ovo visokoplatežno tržište ocenjuje se kao odlična prilika za naše proizvođače hrane, posebno u situaciji kada cene hrane dostižu rekordne nivoe.

Foto: Depositphotos/elnariz (ilustracija)
  • 488
  • 718
  • 0

Uprava za hranu i lekove Saudijske Arabije odobrila je uvoz goveđeg mesa, mleka i mlečnih proizvoda iz Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je na nedavnom sastanku sa predstavnicima ove uprave obavešten da je naša zemlja stavljena na listu odobrenih izvoznika hrane u Saudijsku Arabiju, a najnovijom odlukom tamošnje Uprave za hranu i lekove izvoz naše hrane je i formalno odobren.

Mogućnost plasmana srpske hrane na ovo visokoplatežno tržište ocenjuje se kao odlična prilika za naše proizvođače hrane, posebno u situaciji kada cene hrane dostižu rekordne nivoe.

Kako dalje prenosi RTV, tako će posle više od 40 godina, mleko i mlečni proizvodi moći da se izvoze u tu zemlju, a voće i povrće se već nesmetano mogu izvoziti. Vrednost razmene dve zemlje stalno raste, lane je iznosila devet miliona dolara a za prvih šest meseci šest miliona dolara.


Tagovi

Izvoz govedine Izvoz mleka Saudijska Arabija Branislav Nedimović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u